Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVNO POTOPLJENO

VIDEO Sablasni prizori: Isušeno jezero otkrilo stara naselja, grobove, crkvu...

Foto: Screenshot
06.04.2019.
u 14:55

Osim pojavljivanja davno potopljenih naselja došlo je i do velikog broja klizišta.

Razina vode Zaovinskog jezera na Tari u Srbiji ovih je dana dosta pala pa to ono više ne liči na vodeni dragulj već na nešto sasvim drugo.

Na površinu jezera izbili su ostaci davno potopljenih naselja, kuća, crkava pa i nadgrobnih spomenika, javlja Blic.

Do isušivanja jezera došlo je zbog ispuštanja vode koja se koristi za proizvodnju struje u Hidroelektrani 'Bajina Bašta'.

Osim pojavljivanja davno potopljenih naselja došlo je i do velikog broja klizišta.

Ključne riječi

Komentara 4

SS
sokac sa drave
09:05 07.04.2019.

Sta su ucinili sa ribom i ostalim zivim organizmima u vodi?

Avatar rubinet
rubinet
19:30 06.04.2019.

"pa to ono više ne liči na vodeni dragulj ".....ovo mi nije jasno.. Definicija po hr jezičnom portalu : "ličiti" -prevlačiti bojom; bojati ..

Avatar Alien
Alien
19:41 07.04.2019.

Rubinet, poznata je pismenost naših "novinara" na portalima. Otkud bi on znao upotrijebiti npr. riječ nalikuje umjesto liči. Juče sam čitao članak o cijenama u američkom zdravstvu i "novinar" je umjesto da upotrijebi riječi "iznosi" ili barem "košta" (može proći) on je desetak puta napisao "zapada". Kao..."hitna pomoć zapada 2300$, običan pregled će vas zapasti 800-1000 kuna (baš tako, malo u dolarima malo u kunama), a helikopter zapada 6-15 tisuća dolara.". Sve vas zapada. Ništa vas ne istoka ili sjevera hehe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije