Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJESECI KRVAVIH BORBI

FOTO Grad duhova: Satelitske snimke pokazuju razmjere uništenja Bahmuta

A satellite image shows a view of Bakhmut
Foto: MAXAR TECHNOLOGIES/REUTERS
1/12
22.05.2023.
u 11:52

Rusi tvrde da su 20. svibnja zauzeli i posljednja područja u gradu koja su bila pod kontrolom Ukrajinaca.

U rujnu prošle godine ruske snage napale su Bahmut, grad koji je imao oko 70 tisuća stanovnika. Grad je danas neprepoznatljiv od posljedica ratovanja, a nalazi se u rukama Rusa. Oni tvrde da su 20. svibnja zauzeli i posljednja područja u gradu koja su bila pod kontrolom Ukrajinaca.

- Danas u 12 sati Bahmut je u potpunosti zauzet, zauzeli smo čitav grad, svaku kuću - izjavio je u video poruci Šef ruske plaćeničke skupine Wagner Jevgenij Prigožin.

VEZANI ČLANCI

Nekoliko dana prije toga general pukovnik Oleksandr Sirski, zapovjednik kopnenih snaga, putem aplikacije za razmjenu poruka Telegram objavio je kako su napredovali u Bahmutu te da je to 'prvi uspjeh ofenzivnih akcija u obrani Bahmuta'.

Mjeseci granatiranja i bombardiranja pretvorili su Bahmut, grad rudnika soli i gipsa, u grad duhova. Kakvo je pravo stanje otkrile su i satelitske snimke na kojima se vidi kako je grad izgledao prije borbi i kako izgleda sada, nakon mjeseci žestokih sukoba. Pogledajte galeriju.

A satellite image shows a view of Bakhmut
1/12
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Behemot
Behemot
14:31 22.05.2023.

Foto Maxar (CIA).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije