Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESRELI BOMBARDERE

VIDEO Rusi se pohvalili kako su otjerali američke bombardere: 'Provociraju nas'

Foto: Screenshot
02.06.2020.
u 10:07

Ruski mediji prenose kako se posljednjih godina u blizini ruskih granica sve češće viđaju zrakoplovi američkih i NATO snaga

Ruski vojni zrakoplovi presreli su u petak američke bombardere koji su se približili zračnom prostoru nad Crnim i Baltičkim morem. Rusko ministarstvo obrane pohvalilo se kako su američki bombarderi B-1B promijenili smjer kretanja čim su ugledali dva ruska lovca Sukhoi Su-27P i Su-30 SM koji su poslani "da ih pozdrave".

Uz objavu snimke intervencije, rusko ministarstvo je istaknulo kako su njihove zračne snage djelovale "potpuno u skladu s međunarodnim pravilima za korištenje zračnog prostora".

Ruski mediji prenose kako se posljednjih godina u blizini ruskih granica sve češće viđaju američki bombarderi i nadzorni zrakoplovi, ali i NATO-ove zračne snage. 

– Takvi letovi, koje Moskva vidi kao provokacije, pojačali su se od izbijanja vojnog sukoba u istočnoj Ukrajini 2014. zbog pitanja Krima – piše RT.

Komentara 6

SI
sisavac
11:37 02.06.2020.

nikad oružje nije samo zveckalo. a sad zvecka godinama. naš daleki prijatelj i 'saveznik' dovlači sve više svojeg oružja. da nas zaštiti. od koga? od svoje prijetnje. europa postaje bojno polje, neće bombe padati po tvornicama douglasa, boeinga, već po renaultu, ladi, manu, kamazu, škodi... al europa to očito želi.

Avatar Gordon
Gordon
11:31 02.06.2020.

Tipicno za nase novinare, Rusi se pohvalili, a da su to bili Americki presretaci???, jadna smo mi nacija

MP
Miroslav.P
10:49 02.06.2020.

Nije trebalo cackat mecku. Sta uopce rade kod Ruski granica...amerin se vratilo Arapsko proljece kuci. Sad uzivaju u demokraciji blagostanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije