Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZORNE POSLJEDICE

VIDEO Rusi krenuli u jedan od najvećih napada od početka rata. Ukrajinci im uništili 20 tenkova

Uništenje ruskih tenkova
telegram
02.04.2024.
u 12:09

Rusija je izgubila možda i 20 oklopnih vozila u samo jednom neuspješnom napadu u zapadnoj ukrajinskoj regiji Doneck, tvrde ukrajinske trupe.

Na društvenim mrežama pojavile su se snimke koje prikazuju posljedice masovnog ruskog napada na širem području Avdijivke 30 ožujka. Kolona od 48 ruskih oklopnih vozila, 36 tenkova i 12 ruskih oklopnih transportera (BTL), uputila se prema selu Tonenke, zapadno od Avdijivke, što označava pokušaj jednog od najvećih takvih ruskih mehaniziranih napada od početka sukoba.

Snimka napada iz zraka, koju je na društvenim mrežama objavilo ukrajinsko ministarstvo obrane, prikazuje konvoj od najmanje devet tenkova i oklopnih vozila kako napreduje zemljanom cestom prije nego što ih Ukrajinci napadnu teškim naoružanjem. "Ukrajinski padobranci iz 25. zračnodesantne brigade odbili su veliki ruski napad u blizini1758553Kao rezultat toga, ukrajinski borci uništili su 4 ruska tenka i 2 BTL-a", objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane na Twitteru, prenosi The Telegraph.

Ukrajinski vojni blogeri izvijestili su da snimka koju je objavilo ministarstvo prikazuje samo dio ruskih gubitaka, a anonimni vojnik navodi za ISW da je tijekom napada uništeno ukupno 12 ruskih tenkova i osam oklopnih vozila. Uz objavljeni video Telegramu ukrajinska 47. odvojena mehanizirana brigada tvrdi da je odgovorna za smrt gotovo 1300 Rusa i uništenje 28 vozila – jednog tenka i 17 oklopnih vozila.

Na drugoj snimci može se vidjeti kako vojnik pogađa ruski tenk projektilom Javelin. "Sičeslavski padobranci uništili su neprijateljski tenk s njegovom posadom", objavila je ukrajinska 25. odvojena brigada na svojim stranicama.

VEZANI ČLANCI:

Geolocirane slike mjesta pokazuju velik broj oštećenih ruskih vozila duž ceste sjeverozapadno od Tonenke. ISW i ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva smatraju da su ih vjerojatno zarobile moskovske snage. Naselje se nalazi petnaestak kilometara zapadno od Avdijivke, koju je Rusija zauzela u veljači u svom najvećem teritorijalnom napredovanju od zauzimanja Bakhmuta u svibnju 2023. godine.

Ruske snage nisu izvele mehanizirani napad razmjera viđenih tijekom vikenda od početka pokušaja Moskve da zauzme Avdijivku krajem listopada, izvijestio je ISW. Tada su ukrajinske snage navodno uništile gotovo 50 ruskih tenkova i više od 100 oklopnih vozila tijekom dva dana. ISW je dodao da opseg najnovijeg napada, koji je izvela ruska šesta tenkovska pukovnija, pokazuje da rusko zapovjedništvo "možda daje prioritet" regiji Avdijivka kao jednom od ciljeva proljetne ofenzive.

FOTO Putinova 'Sotona' nanišanila je 14 meta: Ako dođe do nuklearnog rata, Rusija bi prvo gađala ove lokacije

Uništenje ruskih tenkova
1/29
Ključne riječi

Komentara 12

SE
Serengeti
16:37 02.04.2024.

Od video snimke gdje se vidi unistenje 4 ruska tenka i 2 BTL-a do uništenih 20 tenkova prema IZJAVI jednog vojnika 🤣😂. Ovaj kao da je sa @Nenad nešto u rodu. 🤣😂

CH
chemica
13:07 02.04.2024.

Mnogo moćno vozilo taj ruski tenk. Sprže ga raketom, a on i dalje ide. Noga izroštiljanog vozača još uvijek ponosno pritišće papučicu gasa. Hehehehe

DR
DrJok
18:24 02.04.2024.

na netu pratim ukrainca koji komentarise dogadjaje na frontu. po mojoj proceni maximalno objektivan. cele nedelje izvestaj sa fronta - sve niskog intenziteta. a ovde se pise o dosad najvecem napadu... ccc...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije