Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE OZLIJEĐENIH U TATARSTANU

VIDEO Eksplozije duboko u Rusiji: Ukrajinci napali dronovima 1300 km od granice, udarili na važna postrojenja

Napad dronovima duboko u ruskom teritoriju
Screenshot/Telegram
02.04.2024.
u 10:09

Ovo predstavlja jedan od najdubljih napada na ruski teritorij do sada.

Šest je osoba ozlijeđeno, prema ruskim službenim izvorima, u napadu bespilotnim letjelicama na industrijska postrojenja u Yelabugi i Nižnekamsku, u Tatarstanu – području udaljenom od 1200 do 1300 kilometara od ukrajinske granice, što predstavlja jedan od najdubljih napada na ruski teritorij do sada.

Rusija je objavila kako je u utorak odbila napad ukrajinskog drona na jednu od najvećih ruskih rafinerija nafte, gotovo 1300 kilometara od Ukrajine, rekli su ruski dužnosnici. "Ruska obrana za elektroničko ratovanje presrela je ukrajinski dron u blizini Tatnefta, Rafinerija Taneco, jedna od najvećih u Rusiji, u Nižnekamsku. Neutraliziran je sustavom elektroničkog ratovanja. Nije bilo žrtava ni materijalne štete" rekao je Ramil Mullin, gradonačelnik Nižnekamska.

VIDEO Ukrajinci dronovima napali mete duboko u ruskom teritoriju

Rafinerija nafte Taneco jedna je od najvećih i najnovijih u Rusiji. Njegov proizvodni kapacitet iznosi oko 360.000 barela dnevno. No, zato je bilo štete i ozlijeđenih osoba u Yelabugi gdje su, kako prikazuju snimke, dronovi pogodili jedan kompleks. Ukrajinski izvori spominju da to postrojenje ima veze s proizvodnjom ruskih Shahed bespilotnih letjelica koje svakodnevno napadaju ukrajinski teritorij. No, te tvrdnje nije moguće provjeriti.

 "Jutros su republička industrijska poduzeća u Yelabugi i Nizhnekamsku napadnuta bespilotnim letjelicama. Nema ozbiljne štete, tehnološki proces poduzeća nije poremećen", rekao je čelnik Tatarstana Rustam Minnikhanov u objavi na svom Telegram kanalu.

VEZANI ČLANCI:

Rusi tvrde da su dvije bespilotne letjelice napale studentski dom na području tamošnje Posebne gospodarske zone i dodaju da su pri tome dvije osobe ozlijeđene. Novinska agencija TASS objavila je, pozivajući se na hitne službe, da je šest osoba ozlijeđeno.

FOTO Graditeljski biseri diljem Hrvatske: Zazidana vrata, cesta za nigdje, isprekidana zebra...

Napad dronovima duboko u ruskom teritoriju
1/9

Komentara 15

SE
Serengeti
11:06 02.04.2024.

Prije 6 mjeseci sam pisao da Rusi sve svoje dro ove sami proizvode, a ne naručuju iz Irana. Evo sada I Ukrajinci to priznaju jer su napali tu tvornicu za proizvodnju dronova. Bitno je da će i dalje u javnim nastupima Zelesnkog biti rečeno da su to iranski dronovi. Svi znamo tko su neprijatelji SAD-a I mora ih se maksimalno blatiti, a svi znamo tko su pudlice SAD-a pa moraju provoditi to blaćenje.

XA
xaron
21:43 02.04.2024.

Ovako dubok prodor bez satelitskog navođenja nije moguč.

HA
hacker
17:34 03.04.2024.

Ovo je vježba za predstojeći napad na Krimski most, upotrebili su veće letjelice (autonomne avione) koje mogu nositi više tereta (eksploziva).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije