Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NACIONALNI PARK YELLOWSTONE

VIDEO Rijetko viđen prizor: Medvjed lovio s vukovima pa im oteo ulov

Foto: Screenshot Facebook
1/2
10.01.2022.
u 09:39

Podmuklo ponašanje kad jedna životinjska vrsta ukrade hranu drugoj naziva se kleptoparazitizam

Video koji je objavio američki nacionalni park Yellowstone prikazuje rijetko viđen slučaj – medvjeda u lovu s čoporom vukova, no ispostavilo se da se ne radi o novom prijateljstvu – medvjed je oteo ulov i pobjegao s njim.

Medvjedi i vukovi nisu vrste koje se udružuju, prenio je u nedjelju Business insider, no u ovom slučaju medvjed se pridružio vukovima u lovu na jelene, malo se pritajio dok nisu ubili jednog i potom dojurio i oteo im plijen.

 

Podmuklo ponašanje kad jedna životinjska vrsta ukrade hranu drugoj naziva se kleptoparazitizam. 

Djelatnici parka navode da nije rijetko da medvjedi ukradu hranu vukovima no zajednički lov jest jer se dvije vrste obično međusobno ignoriraju.

Komentara 1

HE
Herceg56
19:36 10.01.2022.

Kojim aparatom vi ovo gledate i imate takve zaključke?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije