Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŠTO DA VAM JOŠ DAM U 4 UJUTRO'

Objavili transkript Novakova dugog ispitivanja na aerodromu: 'Ne razumijem, otkazujete mi vizu?'

Beograd: Novak Đoković dao izjavu medijima
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
1/3
10.01.2022.
u 09:08

Francuski L'Equipe objavio je fotografiju Đokovića u svojoj redakciji, prilikom tog snimanja nikome nije rekao da je pozitivan na koronavirus

Novaku Đokoviću vraćena je viza, ali suđenje je opet prekinuto. Sudac je rekao da je Novak slobodan sljedećih 30 minuta, a vlada može iskoristiti svoju moć da mu ukine vizu i zabrani dolazak u Australiju na tri godine. U međuvremenu je objavljen transkript njegova razgovora s osobljem granične službe. Dio razgovora, koji prenosi The Age, započeo je 6. siječnja u 00:21 sat u zračnoj luci Melbourne.

Granična služba: Koji su vaši razlozi putovanja u Australiju?

Đoković: Profesionalni sam tenisač i glavni razlog mog dolaska u Australiju jest sudjelovanje na Australian Openu u Melbourneu.

Granična služba: Hvala. Sada pitanje u vezi sa cijepljenjem. Jeste li cijepljeni?

Đoković: Nisam cijepljen.

Granična služba: Za COVID-19? Niste cijepljeni?

Đoković: Nisam cijepljen.

Granična služba: Hvala. Jeste li ikada imali COVID?

Đoković: Da.

Granična služba: Kada?

Đoković: Dva puta sam imao COVID. Imao sam COVID u lipnju 2020. i nedavno sam imao COVID – bio sam pozitivan – PCR – 16. prosinca 2021.

Granična služba: Hvala. Oprostite, koji je bio datum? 16. prosinca?

Đoković: 16. prosinca 2021., imam i dokumente da to potvrdim koje, ako hoćete, mogu dostaviti.

Granična služba: Hvala. Samo ću napraviti fotokopiju tih dokumenata.

Đoković: Da. Ovo su PCR testovi – ovo je – da, dakle ovaj je pozitivan od 16. prosinca, PCR.

Nakon prvog dijela razgovora i nakon što je predao sve dokumente koje posjeduje, Novak je u 03:55 sati obaviješten da se razmatra ukidanje njegove vize

– Ovo je obavijest o namjeri da se razmotri otkazivanje... Dakle, nakon što vam uručim ovu obavijest, dat ću vam otprilike 20 minuta, možete zatražiti i više vremena, da nam date razloge zašto vam ne bismo trebali ukinuti vizu – rekao mu je službenik granične službe. 

– Ne razumijem, otkazujete mi vizu, ili? – odgovorio je prvotno Đoković i naveo da ne zna što još žele jer im je dao sve dokumente koje je imao. 

Đoković: Ja stvarno ne znam što bih učinio u 4 sata ujutro. Dopustite mi da se prebacim na svoj mobitel i nazovem agenta i pokušam doći do papira iz Australskog teniskog saveza. Jer 4 sata su, očito svi spavaju, a ovo je jedina stvar koju mogu učiniti jer stvarno vam nemam ništa više pružiti od papirologije.

U nastavku možete pogledati cijeli transkript razgovora:

Đoković je, dakle, naveo da je 16. prosinca drugi put dobio pozitivan PCR test. Međutim, 17. prosinca snimljen je u društvu velikog broja djece kojoj je dijelio pehare u dodjeli nagrada za najbolje tenisače Beograda, a na fotografijama se vidi da ne drži distancu i ne nosi masku, a prema tvrdnjama odvjetnika dan ranije doznao je da je zaražen. 

Francuski L'Equipe naknadno je objavio fotografiju Đokovića u svojoj redakciji u kojoj je ponajbolji tenisač svih vremena bio 18. prosinca na snimanju jednog priloga, a prilikom tog snimanja nikome nije rekao da je pozitivan na koronavirus.

Ključne riječi

Komentara 40

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:46 10.01.2022.

Ja sam morao doma biti osam dana i nakon toga sam mogao slobodno šetati okolo. Tako mi rekla doktorica epidemiolog.

DU
Deleted user
10:17 10.01.2022.

Bože sačuvaj što se radi od zdravog i pravog čovjeka. U najmanju ruku, kao da je najveći kriminalac. Demokratske države i ova nebulozna dešavanja uz prisilna cijepljenja, zabranu rada i sve ostale zabrane dijelu stanovništva, užas i ništa drugo. Vjerojatno i ovaj slučaj ima neke pozitivne strane kao i sve u životu. To ćemo tek vidjeti kako će biti.

AA
Aartur
10:28 10.01.2022.

Vakseri na aparatima. "Kako je moguće da Đoković ne kleči pred australskim SS-ovcima? Pa ja bi im poljubio čizmu da mi propišu četvrti booster odmah sad"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije