Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odjekuju eksplozije

VIDEO Potresna snimka iz Kijeva: Djevojka snimila trenutak napada na glavni grad

Foto: Reuters/Twitter
1/6
10.10.2022.
u 09:38

U eksplozijama u Kijevu ima mrtvih i ranjenih

Društvenim mrežama širi se potresna snimka nastala, čini se, tijekom raketnog napada u središtu Kijeva u ponedjeljak ujutro. Na snimci se vidi djevojka kako govori u kameru, a onda se čuje udar i eksplozija. 

Nekoliko trenutaka kasnije, još jedan projektil prolazi joj iznad glave. Djevojka u strahu, uz jecaje bježi s mjesta događaja.

Podsjetimo, danas ujutro čulo se nekoliko eksplozija, koje su stvorile oblake dima iznad središta Kijeva. Glavni grad Ukrajine nekoliko puta pogođen je ruskim projektilima od početka rata 24. veljače. No ovaj napad bio je najgori te vrste i prvi napad na grad u nekoliko mjeseci.

Eksplozije su zabilježene i u Lavovu, Ternopilu i Žitomiru na zapadu Ukrajine, te u Dnjepru u središnjoj Ukrajini.

Na jednom od najprometnijih križanja u Kijevu golemi je krater. Automobili su razneseni, zgrade su oštećene, a hitna pomoć je na terenu. Dva automobila i kombi u blizini kratera potpuno su uništeni, pocrnjeli su i izrovani šrapnelima.

Video: Napad na most na Krimu

Ključne riječi

Komentara 32

AD
adapajnic
12:03 10.10.2022.

Baš smo iznenađeni. Nakon napada na Krimski most mislili smo da će Putin cmizdrit, molit Zelenskog za oprost, čupati kosu i ridat, kako su predviđali vrli analitičari i ostali genijalci

TO
tomzag
13:58 10.10.2022.

Zašto VL ne objavi barem fotografiju mladog bračnog para koji je poginuo na kerčkom mostu? Baš bi bi bilo u tom stilu.

Avatar nekakav
nekakav
11:39 10.10.2022.

nije mi jasno sad ovo kmečanje, nakon udara po krimskom mostu ovo je bilo očekivano. za nadati se je samo da rusi neće zbilja proširiti spektar ciljeva. za sad lupaju po elektranama, mostovima, komunikacijama, infrastrukturom koja služi vojsci. to što ta ista infrastruktura služi civilima je nevažno, kao što je bilo nevažno kad je nato rušio mostove po dunavu, kad je bombao srbiju. a ova što snima... vidimo joj facu, na granici smijeha dok hoda. ovo je bilo riskantno, ali objavila je, dobiva gomilu lajkova, mala je uspjela, sad je poznata. ne kužite da ovo koriste mnogi za svoju promociju. zelenski najviše. ne postoji ni jedna vijest iz ukrajine, službena, a da nije iz njegovih usta. to čak ni kod nas nije bilo tako. radije pišite da rusi polako zaokružuju ukrajinske snage u bahmutu. budite fer i objektivni u ovom ratu. to što skrivate vijesti i stavove druge strane nas je i dovelo do ove krize. nisu vas brinule civilne žrtve od ukrajinskog bombardiranja donjecka 8 godina, sad vas brinu ukrajinske od ruskog? gdje su vam vijesti iz etiopije? gdje se gine daleko više nego u ukrajini? nije li jadno što službene brojke govore o manje od 7.000 ubijenih civila u ukrajini? toliko su ameri s dušom rastavili na tjednoj bazi u iraku. ali ok, neki, većina, se probudila 24.2., pa za njih svijet počinje s tim datumom, sve prije je nevažno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije