Naslovnica Vijesti Svijet

VIDEO Policajci snimljeni kako udaraju 'Žute prsluke', napali i snimatelje

Nakon što su shvatili da ih snimaju, napali su i snimatelje videa
06. prosinca 2018. u 16:32 16 komentara 1778 prikaza

Jedan od čestih primjera policijske brutalnosti prema prosvjednicima u Parizu snimljen je u subotu u blizini Slavoluka pobjede, prenosi Mirror

prosvjed u Parizu Prosvjed 'žutih prsluka' Veliki neredi u Parizu: Uhićeno 122 osobe, prosvjednici se sukobili s policijom

Na videu se prikazuje sukob interventne policije i prosvjednika u prostoru lanca brze prehrane- Burger Kingu. Prosvjednici leže na podu i drže se za glave dok ih policajci udaraju palicama, a navodno su drugim prosvjednicima na ulici i gazili po glavi. 

Pogledajte nasilan sukob policije i prosvjednika u Burger Kingu:

Navodno su se prosvjednici pokušali skloniti od prosvjeda i suzavaca kad su policajci ubacili nove suzavce u Burger King te ih počeli udarati. 

Nakon što su shvatili da ih snimaju, kako prolaznici tako i novinari, policajci su pustili 'Žute prsluke' i napali snimatelje, što je i vidljivo na kraju snimke. 

Samo na subotnjem prosvjedu bilo je 400 uhićenja i oko 100 teže ozljeđenih. Agresivniji prosvjednici palicama razbijaju i izloge dučana, a oštećen je i poznati Slavoluk pobjede.

Šteta nakon prosvjeda u Parizu Kaos u Parizu Na Slavoluku pobjede milijuni eura štete, Napoleonu odrubljena glava...

Predsjednik Macron je zbog učestalih nasilnih prosvjeda odustao od reforma kojima bi se povećale cijene goriva, no vjeruje se da će se prosvjedi nastaviti zbog drugih problema u državi.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • morejeslano:

    U subotu će se ponovno održati veliki protest u cijeloj Francuskoj, koji se uživo moze pratiti na youtube. Traže ostavku Makrona i uvođenje referenduma.

  • morejeslano:

    Danas je Reuters objavio vijest da EU planira popustiti članicama EU koje nisu spremne primati izbjeglice poput mađarske. Za uzvrat će zemlje koje ne žele azilante morati platiti ili plaćati pomoć za neke humanitarne projekte.

  • majmudin:

    Koliko je velika demokracija???? onoliko koliko je duga policijska palica....vidljivo iz naj demokratskijih zemalja...