Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK POKRENUO ISTRAGU PROTIV 10 OSOBA

VIDEO Pogledajte veliku akciju policije: Među uhićenima poduzetnik, pripadnik škaljarskog klana...

Foto: MUP RH
1/3
23.05.2024.
u 16:26

Pretragama je do sada zaplijenjeno oko 1,5 tona cvijeta industrijske konoplje, a istražitelji će pretražiti i preostale površine na kojima su zasađene brojne sadnice, koje će zatim biti vještačene

Šaroliko društvo, među kojima je poduzetnik Domagoj Sedlić i Tripo Ivović, navodni pripadnik škaljarskog klana, jednog od mafijaških klanova  Crne Gore, završilo je pod istragom koju je protiv njih pokrenuo USKOK. Riječ je o skupini od 10 osoba koje su u srijedu uhićene diljem Hrvatske u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a, zbog sumnje da su se udružili u zločinačko udruženje u sklopu  kojeg su proizvodili i preprodavali drogu. Tijekom četvrtka su njih devetorica trebala biti dovedena pred suca istrage Županijskog suda u Osijeku jer je USKOK za njih tražio određivanje istražnog zatvora, dok je jedan od osumnjičenika od ranije u istražnom zatvoru.

Sumnja se da su se od početka 2021. do 22. svibnja 2024. s više, za sada nepoznatih osoba udružili u zločinačko udruženje radi kontinuiranog  uzgoja, proizvodnje, skladištenja i daljnje prodaje velikih  količina marihuane i industrijske konoplje, kako u Hrvatskoj tako i diljem EU. Sumnja se da industrijsku konoplju tretirali nanošenjem zabranjenih polusintetskih kanabinoida i tako ju dorađivali kao drogu.

Ivovića se sumnjiči da je s još jednom osobom osnovao tvrtku koju su potom registrirali kao tvrtku, koja se barem na papiru, bavila uzgojem bilja koje se upotrebljava u farmaciji, ali i uzgojem raznog drugog aromatskog, začinskog i ljekovitog bilja. Osim toga, sumnjiče se da su prostore za uzgoj  i proizvodnje droge osigurali u Đakovu te da nabavili  preparate, sjemenke, sadnice i opremu za uzgoj i proizvodnju droge. Tu su opremu, kako se sumnja instalirali u jednoj  hali te su druge  osumnjičenike, ali i nepoznate osobe angažirali da rade na uzgoju, daljnjem prijevozu, skladištenju, preprodaji...

USKOK ih sumnjiči da su tako proizveli najmanje 300 kilograma marihuane. Potom su se dogovorili i da izrade više strojeva koje su se koristili u preradi industrijske konoplje u marihuanu. Kada se posao "zahuktao" sumnja se da su osumnjičenici u halama u Đakovu te prostorijama  jedne tvrtke u Bjelovaru  proizveli najmanje 700 kilograma konoplje na koju su nanijeli zabranjene polusintetske kanabinoide.

Dio osumnjičenika tereti se i da je osobi iz Slovenije predao 116 kilograma konoplje te najmanje jedan stroj za proizvodnju droge. Sukladno dogovoru, tako proizvedenu drogu su  skrivali te je osobno ili preko raznih tvrtki nudili na prodaju i prodavali  kupcima u Hrvatskoj i drugim državama članicama EU. 

Pretragama je do sada zaplijenjeno oko 1,5 tona cvijeta industrijske konoplje, a istražitelji će pretražiti i preostale površine na kojima su zasađene brojne sadnice, koje će zatim biti vještačene.

GALERIJA Čiovo ostalo bez 'O': Netko je ukrao betonsko slovo na ulasku na otok
1/13
Ključne riječi

Komentara 2

AL
alkemičar
16:13 23.05.2024.

Bravo za nasu policiju tako treba, micite te kriminalce s ulica jednog po jednog i stavite ih u njihovo prirodno staniste - zatvor! Sto ih vise pocistite to ce ova zemlja biti bolje, ljepse i sigurnije mjesto za zivot!

PO
poluprovokator
21:34 23.05.2024.

Znači industrijsku konoplju su namakali sintetskom drigom. Trebalo bi i te sve "travare" natjerati da stavljaju deklaraciju na proizvod. Porjeklo, bio/eko, sorta, datum isteka i sl... Šalim se. Sve to treba poloviti i pozatvarati dugoročno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije