Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILE HRVATSKE CESTE

VIDEO Pogledajte veličanstvene snimke spajanja mosta iznad Omiša

Foto: YouTube/Hrvatske ceste
1/7
09.03.2023.
u 13:06

Nedugo nakon svečanog spajanja mosta, iz Hrvatskih cesta objavili su i kratku snimku koja je objedinila sva događanja današnjeg dana

Ovoga četvrtka obilježena je još jedna etapa u radovima na omiškoj obilaznici, jednim od najzahtjevnijih projekata u povijesti hrvatskih građevinskih pothvata. Naime, službeno je spojen most iznad Omiša, a cijeli događaj upriličen je svečanom ceremonijom na koju je stigao i premijer Andrej Plenković.

Nedugo nakon svečanog spajanja mosta, iz Hrvatskih cesta objavili su i kratku snimku koja je objedinila sva događanja današnjeg dana. 

Video: Pogledajte veličanstvene snimke spajanja mosta iznad Omiša

Snimka u trajanju od jedne minute tako je prikazala sve prirodne ljepote kanjona Cetine iznad koje se gradi sam most, a podijelili su i kratki kadar probijanja tunela koji prolazi kroz kanjon. Osim toga, prikazan je i obilazak premijera Plenkovića te službeno spajanje mosta, dok video završava veličanstvenim kadrom iz zraka koji prikazuje baklje koje su gorjele u bojama duginih zastava iznad Omiša. 

Inače, radi se o mostu koji je izgrađen na visini od 70 metara, dugačak je 212 metara, a jedan je od najzahtjevnijih građevinskih pothvata u Hrvatskoj u više od 30 godina. On je izgrađen upravo u sklopu projekta omiške obilaznice čiji je krajnji rok završetka 2027. godine, a uključuje dva tunela i most preko Cetine, tunel Komorjak dug više 600 metara i Omiš više od 500 metara. Ukupna dužina čelične konstrukcije novog mosta Cetina iznosi 212 metara, s time da je po 76 metara sa svake strane izvan tunela.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:59 09.03.2023.

Ajd super, da bar ima više toga... No, na žalost, ovo je dobar pokazatelj koliko je izgradnja infrastrukture stvar politike. Oko svakog mosta dogovara se godinama, a onda se politički slavi i otvaranje... Odite na zapad Italije, tamo poslije Piacenze prema Monacu, imate preko 100 tunela i vijadukata, sumnjam da se ovako svaki od njih slavio... No dobro, imali smo skoro 100 godina zaostajanja i neulaganja u infrastrukturu, teško je za očekivati da će se to sve napraviti preko noći. Već je ovo puno napravljeno, s obzirom na situaciju...

LA
lajh1985
14:45 09.03.2023.

Jel se Rimac provozal i dosla poslikusa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije