Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za naježiti se

VIDEO Pogledajte kako je izgledao emotivni trenutak objave vijesti o smrti Kraljice na BBC-u

Foto: bbc
1/47
08.09.2022.
u 21:20

Novinar BBC-ja Huw Edwards dao je povijesnu objavu oko 18.30 sati. Dirljive slike kraljice prikazane su na ekranu, nakon čega je uslijedila nacionalna himna.

Ovo je trenutak kada je BBC objavio smrt kraljice Elizabete II. Kraljica, koja je imala 96 godina, umrla je u Balmoralu u četvrtak poslijepodne (8. rujna).

Tragične vijesti stigle su nekoliko sati nakon što je Buckinghamska palača objavila priopćenje, u 12.32 u četvrtak, rekavši da su liječnici zabrinuti za kraljičino zdravlje. Četvero kraljičine djece – princ Charles, kraljevska princeza, vojvoda od Yorka i grof od Wessexa – požurili su biti kraj njezine postelje u Aberdeenshireu, a pridružile su im se vojvotkinja od Cornwalla i grofica od Wessexa.

Vojvoda od Cambridgea i vojvoda od Sussexa, unatoč njegovim dugogodišnjim problemima s monarhijom, također su otputovali u kraljičin dom u Škotskom gorju. Vojvotkinja od Cambridgea ostala je u Windsoru kako bi se brinula o svojoj i Williamovoj djeci, prinčevima Charlesu i Louisu te princezi Charlotte, koji su u četvrtak imali prvi puni dan u novoj školi.

Novinar BBC-ja Huw Edwards dao je povijesnu objavu oko 18.30 sati. Dirljive slike kraljice prikazane su na ekranu, nakon čega je uslijedila nacionalna himna.

U priopćenju Buckinghamske palače, u kojem je objavljena vijest, stoji da će 'Kralj i Kraljica Consort' - Charles i Camilla - ostat će u Balmoralu navečer.

Komentara 6

ZU
Zujim
18:55 09.09.2022.

Dosta nam je vise, 15 clanaka svaki dan.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
22:16 08.09.2022.

Ovako se nisam naježio od smrti druga Tita.

Avatar yumamic
yumamic
22:51 08.09.2022.

Naježio sam se kao kad je Jurišić zabio škaricama autogol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije