Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODMOR NA MALLORCI

VIDEO Pijani Britanci zgrozili Španjolce: 'Dijelovi zemlje su 'u zatvoru', a oni rade što god žele'

Foto: Screenshot/Twitter
1/4
14.07.2020.
u 12:47

Obavezno nošenje maske uvedeno je u Kataloniji i na Balearima, no mnogi se protive tome i tvrde da to tjera posjetitelje

Snimka pijanih britanskih turista koji plešu na automobilu na ulici odmarališta Magaluf razljutili su Španjolce koji strahuju kako će sva žrtva koju su podnijeli zbog koronavirusa biti uzaludna. Turisti, naime, ne poštuju socijalnu distancu te ne nose maske.

– Dijelovi Španjolske su 'u zatvoru', stariji ljudi zatvoreni su u domovima, svi nosimo maske, ali antisocijalni i neodgovorni Britanci u Magalufu rade što god žele. Sramota – poručio je jedan korisnik Twittera koji je objavio spornu snimku na kojoj se vidi kako pijani mladići pjevaju, grle se i skaču po automobilu.

Lokalno stanovništvo dolazi u sukob s turistima, a prijavljeno je najmanje 50 ilegalnih tuluma na Mallorci. Organizatorima takvih tuluma prijeti i do 600 tisuća eura kazne, piše Guardian.

Španjolci su uznemireni opuštenim ponašanjem Britanaca kada je riječ o COVID-19 i boje se kako će izazvati drugi val upravo kada je država uspjela dovesti virus pod kontrolu. No, s druge strane, postoji još veći strah od dugoročne ekonomske štete ako se turizam ne pokrene. On predstavlja 12 posto BDP-a te je na obalnim područjima i otocima glavni izvor prihoda i radnih mjesta. Sama Mallorca prošle je godine imala 10 milijuna posjetitelja. 

Obavezno nošenje maske uvedeno je u Kataloniji i na Balearima, no mnogi se protive tome i tvrde da to tjera posjetitelje. Tvrde kako su posjetitelji šokirani jer se od njih očekuje da nose maske na odmoru te da je došlo do velikog broja otkazivanja smještaja. Mnogi su se odlučili za odredišta u kojima pravila nisu tako stroga, tvrde.

Komentara 3

SM
siki_miki
14:59 14.07.2020.

pa i nisu normalni, moraju se maske nosit posvuda. Za ducane i zatvorene prostore je razumljivo, pa cak i masovnija okupljanja. Ali za setnju po cesti, kupace na plazama? Pretjeruju s nekim mjerama koje nemaju efekta.

DU
Deleted user
13:43 14.07.2020.

Ovo bilo ima 5 dana.

SI
sisavac
14:44 14.07.2020.

zabranite točenje alkohola. budite turistička zemlja kao moderne arapske zemlje! ako vam smeta ponašanje turista, onda morate odlučiti što želite. kad to sa sobom uredite, onda znate kako dalje. turizam pretpostavlja neprestano uznemiravanje i ljudi, i prirode, svega. vi uzimate novac od turista, koji su došli k vama nešto pogledate, biti kod vas neko vrijeme. znači, vi nešto morate dati. a dajete svoj prostor, svoj 'mir'. ako želite mir, zatvorite se. dal u turskoj idete u privatni smještaj, i zašto ne..?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije