Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
budućnost

VIDEO Ovo je genijalno! Pogledajte kako su se leteći britanski marinci ukrcali na brod

Foto: screenshot
1/5
15.05.2021.
u 12:05

U videu se vidi kako vojnik slijeće na brod, a zatim vadi oružje. Kroz tu vježbu su htjeli isprobati može li vojska i policija koristiti mlazni pogon za brze infiltracijske misije.

Britanska kraljevska mornarica isprobavala je novi način način ukrcavanja na brod - letom s jetpackom. Video pokazuje kako kraljevski marinci koriste odijelo s mlaznim motorom za polijetanje s navalnih čamaca i slijetanje na brod u punoj brzini. Marinci su koristili odijelo proizvođača mlaznica Gravity Industries.

U videu se vidi kako vojnik slijeće na brod, a zatim vadi oružje. Kroz tu vježbu su htjeli isprobati može li vojska i policija koristiti mlazni pogon za brze infiltracijske misije. Može se vidjeti kako se marinac bez napora vinuo u nebo i u rekordnom vremenu došao do gornje palube obližnjeg broda, piše Futurism.

Ista tvrtka netom prije je objavila videozapis na kojem se vidi kako nizozemski vojnik izvodi sličan manevar.

Gravity's Jetsuit koristi četiri mlazna motora montirana na leđa kako bi proizveo više od 1.000 konjskih snaga. Zahvaljujući dizajnu, nositelj jetpacka može prilagoditi brzinu i putanju promjenom položaja ruku. Isto to odijelo nosio je osnivač Gravity Industries Richard Browning kada je 2019. godine srušio vlastiti svjetski rekord postigavši ​​brzinu veću od 85 km/h dok je letio iznad mola u Brightonu.

Komentara 16

BE
berija
12:48 15.05.2021.

Sve je to lijepo dok nitko ne puca ni na čamac ni na letača. Dajte to Hamasu da vidimo koliko će dugo letjeti.

Avatar Viktor999
Viktor999
13:30 15.05.2021.

Koliko vidim za dobar dio komentatora-trolova na većini portala u RH, rusi su neka vrsta nadljudi, prepametni, prejaki, mogu letjeti i bez pomočnih naprava, roniti tisućama metara duboko, i šta sve ne; ukratko arijevci su bili goli k. u odnosu na ruse 😁😁😁

BA
Barbasmora
13:23 15.05.2021.

To su ih naucili hrabri, slavni i nepobjedivi božji Cro vojnici !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije