Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO 'Opalio je i raznio četnika na tenku. No, u šoku je govorio 'promašio sam tenk''

Nakon pada Škabrnje neprijatelj se okrenuo prodoru prema južnoj strani Novigradskog ždrila i osiguranju pozicija za prodor prema Paškom mostu...
22. veljače 2020. u 08:46 38 komentara 79946 prikaza
Domovinski rat
Foto: Studio23
Pogledajte galeriju 1/7

Po padu Škabrnje, neprijatelj se okrenuo prodoru prema južnoj strani Novigradskog ždrila i osiguranju pozicija za prodor prema Paškom mostu, kojeg je uspješno obranila PZO, srušivši i oštetivši više neprijateljskih zrakoplova.

SERIJAL POBJEDNICI VIDEO 'Udario sam tenk sa zoljom da vide da imamo nekog naoružanja'

S druge strane, na pozicijama Šibenskog mosta, neprijatelj je potučen i u stalnom povlačenju zbog čega je izgubio i artiljerijski nadzor nad mostom, a na području Sinja, razbijene su snage planirane u napadu na Sinj u okviru priprema za prodor prema Splitu.

Hrvatske snage postupno preuzimaju inicijativu, linije se stabiliziraju, a neprijatelj razvučen na širokom prostoru počinje potiskivati.

- Početkom listopada 1991. obranjene su Bićine i zaustavljen je kombinirani pješačko - tenkovski napad te je zaustavljen prodor neprijatelja prema Skradinu. Stradalo je više desetaka vojnika, a poginuo je i njihov zapovjednik. Njegovo tijelo zamijenili smo za tijelo našeg suborca Marinka Karduma. Tada se pokazala najružnija strana rata, trgovanje mrtvima, kako bi obitelji mogle sahraniti svoje najmilije - ispričao je Ivica Ajduković, ratni zapovjednik specijalne policije Šibenik.

Domovinski rat - video (Sjeverna Dalmacija) ESKALACIJA SUKOBA VIDEO 'Dali su nam ultimatum - ili ćemo svi izaći u roku dva dana, ili će nas sravniti sa zemljom'

- Čuli smo četnike kako govore 'gađaj kod stoga sijena'. A mene je na to suborac upitao pa gdje je sijeno. Odgovorio sam mu - pa vidiš ga pored nas, idemo odavde. A gađali su sa granatama - prisjetio se neprijateljskog napada na Smrdelj poručnik Ante Palenka, a pukovnik Damir Vicković je dodao:

- Ante Marković popeo se na bunar i sa 40 metara udaljenosti opalio. Raznio je četnika na tenku, no bio je u šoku pa je samo ponavljao 'promašio sam tenk'.

VIDEO - DOMOVINSKI RAT VIDEO – DOMOVINSKI RAT 'Kad smo dobili zapovijed da pucamo, nastao je kaos. Sve je bilo u dimu, a onda su se čuli avioni...'

Što se događalo dalje, možete vidjeti u ovoj epizodi: 

Emitiranje serijala pratite na Z1, Plavoj vinkovačkoj televiziji, SB TV-u, Srce TV-u, Kanalu Ri, Novoj TV, Velebit TV-u, Adriatik TV-u, Diadora TV-u, TV Dalmaciji, RTV HB-u. Cjelokupni serijal online možete pogledati www.studio23.hr, a redovite objave epizoda na www.vecernji.hr.

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • andreja1972:

  Hvala vam naši heroji, hvala vam za našu lijepu državu. Vi ste naši heroji i spasitelji. Razbili ste, ponizili i porazili jugosrpsku bandu!!! Hvala vam do neba!

 • Avatar Cinco
  Cinco:

  Svaka čast tim ljudima.

 • snoopy001:

  Moderni Boško Buha, samo s povlasticama za pet koljena, narednih sto godina...