Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ESKALACIJA SUKOBA

VIDEO 'Dali su nam ultimatum - ili ćemo svi izaći u roku dva dana, ili će nas sravniti sa zemljom'

Domovinski rat - video (Sjeverna Dalmacija)
Foto: Screenshot
08.02.2020.
u 07:58

Što je uslijedilo nakon ultimatuma koji su predstavnici srpskih snaga postavili hrvatskoj policiji i stanovništvu u Polači, donosimo u novom nastavku serijala "Pobjednici"

Novi nastavak serijala "Pobjednici" Studija 23 nastavljajući priču o Sjevernoj Dalmaciji donosi detalje eskalacije sukoba koja je krenula krajem kolovoza na tri pravca, Knin - Sinj, Knin - Šibenik i Obrovac- Starigrad, odnosno šire područje Zadra.

Na pravcu Knin - Sinj došlo je do teških borbi sa malobrojnim braniteljima koji su uz velike žrtve uspjeli zaustaviti neprijateljske snage pred Hrvacama, posljednjem naselju koje se nalazi pred Sinjom. Započeo je tzv. Rujanski rat na području Šibenika, pri čemu je neprijatelj izbio na Šibenski most sa zapadne strane, krećući u prodor prema Vodicama. Uz kombinirani napad na Jasenice, uz potporu zrakoplovstva, izvršen je prodor prema Novigradskom ždrilu, odsječena je kopnena poveznica Dalmacije sa Hrvatskom, a snage u Kruševu dolaze u okruženje i moraju se povući. Kreću najteže bitke za opstanak Zadra, Šibenika, Sinja.

- 13. rujna došli su predstavnici Srba iz Jagodnje Gornje i dali ultimatum da se imamo u roku dva dana povući iz Polače, policajci i svi Hrvati, te da se mroaju skinuti sve zastave, inače ćemo biti sravljeni sa zemljom - prisjeća Zoran Kurtov koji je u to vrijeme bio zapovjednik policijske postaje Polača.

Što je potom uslijedilo, možete vidjeti u ovoj epizodi:

Emitiranje serijala pratite na Z1, Plavoj vinkovačkoj televiziji, SB TV-u, Srce TV-u, Kanalu Ri, Novoj TV, Velebit TV-u, Adriatik TV-u, Diadora TV-u, TV Dalmaciji, RTV HB-u. Cjelokupni serijal online možete pogledati www.studio23.hr, a redovite objave epizoda na www.vecernji.hr

Komentara 19

TA
Tajkunkomunjara
10:12 08.02.2020.

Hrvatsku je obranilo i oslobodilo max 100.000 vojnika ostalo je neborbeni sektor ,zanimljivo je da u danasnjem vodstvu drzave gradova zupanija institucija soprtskih klubova i naravno medija nema uopce branitelja pa cak ni iz neborbenog sektora ,osim svega par placenika Hvidre i smokvinih listova u saboru

DO
domxerex
09:13 08.02.2020.

NEzaboravilo se! Baš u inam onim naprednjacima koji bi to tako rado zaboravilli (jer nitko njihov nije sudjelova ili još gore sudjelovao ali na drugoj strani) jer im je neugodno. Kaže se ako ti je zbog nečeg neugodno onda nemoj to raditi a ne uskraćivati zemlji i ljudima ponos samo zato jer ju ti ne doživljavaš kao domovinu.

JB
josip.barisic512@gmail.com
11:34 08.02.2020.

O ulasku Srbije u Europu, ne bi trebala odlučivati niti jedna institucija RH nego isključivo hrvatski narod referendumom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije