Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE ZA ONE SLABIJEG ŽELUCA

VIDEO Nevjerojatni prizori iz Nevade, građani u strahu: 'Izgleda kao biblijska pošast'

Twitter screenshot
15.06.2023.
u 18:31

Milijuni mormonskih cvrčaka u kratkom su se roku pojavili u gradu Elko, a snimke koje su građani objavili pokazuju kako su ceste, biljke, pa čak i zgrade prekrivene milijunima jedinki

Dijelovi američke savezne države Nevade trenutno su pod opsadom zbog ogromnih količina insekata koji su preplavili pojedina mjesta, a građani su u strahu jer scene na ulicama izgledaju kao iz noćne more. 

Milijuni mormonskih cvrčaka u kratkom su se roku pojavili u gradu Elko, a snimke koje su građani objavili pokazuju kako su ceste, biljke, pa čak i zgrade prekrivene njima, prenosi USA Today

- Samo da bismo doveli pacijente u bolnicu, imali smo ljude s puhalima za lišće, s metlama, u jednom smo trenutku imali čak i traktor s ralicom za snijeg samo da guraju hrpe cvrčaka i pomiču ih dalje - pojasnio je glasnogovornik bolnice Steve Burrows.  Inače, radi se o insektima koji mogu izrasti do 8 centimetara, a jedu biljke i žitarice. U nedostatku hrane, ovi cvrčci jedu i svoje ''sunarodnjake'', nebitno jesu li živi ili mrtvi. 

Lokalni farmer kazao je kako ga prizori podsjećaju na neku ''biblijsku pošast''. - Kad ih ubiješ na autocesti, drugi samo dođu - kazao je Skye Krebs.

U velikim količinama, njihovo hranjenje pridonosi eroziji tla, lošoj kvaliteti vode, tlu osiromašenom hranjivim tvarima i drugim oštećenjima tla. Osim toga, sa Sveučilišta Nevada stručnjaci objašnjavaju kako mormonski cvrčci više vole sušne uvjete i mogu uzrokovati "znatne ekonomske gubitke na pašnjacima, oranicama i kućnim vrtovima". "Ovo je osobito istinito jer odrasli i nimfe mormonskih cvrčaka migriraju u grupi, jedući biljke duž svojih staza", poručuju.

VEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Žena izvučena živa iz ruševina nakon ruskog raketnog napada na Kramatorsk

Ključne riječi

Komentara 3

OT
otrovnijezik
19:05 15.06.2023.

Ne mogu vjerovati kako nisu koristili Raptore, F-35 ili nuklearne bojeve glave. U filmovima uvijek tako pobjede vanzemaljce.

Avatar antikomunist2
antikomunist2
20:13 15.06.2023.

Ako Ameri ne mogu otkriti što je uzrok pošasti neka se obrate srbima - oni će im otkriti!

JO
JOZO
18:45 15.06.2023.

Cvrčci su jestivi čak tako piše u svetim knjigama. Prema tome uključiti moćne usisne strojeve i u berbu iliti žetvu i evo proteina za hranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije