Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Zdravko Pevec: Šokiran sam presudom! Ne mogu to podnijeti, ne mogu šutjeti...

Nama je najveća podrška naš narod. Ne trebaju nam dati nikakve novce da bi dali Pevecu, jer je nama Pevec sve uzeo, ali je nama najveća pomoć i najveća podrška da je narod uz nas, kaže Višnja Pevec
19. ožujka 2019. u 12:24 36 komentara 13392 prikaza
Višnja i Zdravko Pevec
Foto: Ivona Ćuk
Pogledajte galeriju 1/5

Šokiran sam. Nisam to očekivao, vjerovao sam u pravdu, rekao je Zdravko Pevec za Večernji list komentirajući odluku Vrhovnog suda kojom je presuda protiv njega i supruge Višnje za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju postala pravomoćna.

Višnja i Zdravko Pevec PEVEC Vrhovni sud potvrdio presudu protiv Višnje i Zdravke Peveca

Pevec kaže da je suđenje bilo nepravično.

– Zatvorili su nas, izbacili iz firme van, bez ikakve dokumentacije, i sad se vi branite – rekao je Pevec.

Pogledajte video:

– Vjerovao sam sto posto u oslobađajuću presudu, šokiran sam. Ne mogu to podnijeti, ne mogu šutjeti, ne želim šutjeti, neću šutjeti – poručio je Pevec.

Peveci presudom moraju vratiti 3,9 milijuna kuna tvrtki Pevec. Višnja Pevec kaže da oni misle da su previše ostavili firmi i da su oni zapravo dužni njima. Zdravko Pevec ranije je pozvao građane da mu posude po kunu kako bi mogao vratiti novac, no sada kaže da je to nespretno rekao. 

– Nama je najveća podrška naš narod. Ne trebaju nam dati nikakve novce da bi dali Pevecu, jer je nama Pevec sve uzeo, ali je nama najveća pomoć i najveća podrška da je narod uz nas, da je svjestan što nam se desilo i da možda na temelju toga i to naše sudstvo promijeni svoj stav, razmišljanje i odluke i da shvati da na taj način, što nas tako gaze, da gaze cijelu državu, mlade ljude, mlade poduzetnike koji napuštaju ovu državu jer se nemaju sutra čemu nadati – rekla je Višnja Pevec.

Višnja i Zdravko Pevec Zdravko Pevec: 'Molim hrvatske građane da mi posude po jednu kunu kako bih mogao platiti kaznu'

Zdravko Pevec rekao je da u zadnjih 12 sati ne stignu odgovarati građanima koji im šalju poruke podrške.

– Mi smo iz naroda. Neću kritizirati medije, (ali) to je bila hajka medija. Međutim, vi radite kako vam je prezentirano. Niste vi njima prezentirali "Pevec je lopov", nego su oni prezentirali vama da smo mi lopovi. Vi ste radili po tome da stvarno javnosti prikažete jesmo li lopovi ili nismo – rekao je Pevec.

Kaže da su nekad imali podršku 95 posto građana, da bi to poslije palo možda i na 50 posto, a danas je jedna anketa, kaže, pokazala da imaju 70 posto podrške.

– Kad danas uspoređuju Pevece s nekim drugima, onda je svima kristalno jasno – rekao je Pevec, koji smatra da će najviše izgubiti Pevec jer će im građani okrenuti leđa.

Višnja i Zdravko Pevec
1 / 8
Trčanje
STIŽE PRAVA ZIMA
Što napraviti da trčanje ostane aktivnost u kojem uživamo, a ne noćna mora
  • Boras:

    Jedina je razlika sto covjek nije blizak vladajucoj partiji,,,najvjerovatnije da bi bio oslobodjen....Jer u HDZ i SDP obozavaju lopove..

  • Petarstijena-HR:

    HR pravosuđe mu uzurpiralo privatnu imovinu, što je u suprotnosti s načelima tržišne ekonomije koju je donijelo Vijeće Europe i EU: privatno vlasništvo je neotuđivo!!!!!!!!!!!

  • Grebza:

    Nažalost ovo je očiti primjer kako nisu svi isti pred zakonom. Državne firme rade sa minusima, Uljanikova uprava je napravila stotine milijuna minusa u poslovanju i još su dobili bonuse, nitko i za ništa nije odgovarao..... pa vi sada recite ... prikaži još! u kakvoj to zemlji živimo.