Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomažu mu izgraditi novi dom

VIDEO Karlovački vatrogasci pomažu kolegi iz Gline: Ne možemo čekati. Više se u ovakvim kućicama ne može živjeti

Lipak
Screenshot
29.12.2021.
u 14:31

Ovo će biti skromna kuća, kazao je Dario Lipak dodajući da bi za Svetog Florijana kuća trebala biti pod krovom, a sljedeći Božić njegova obitelj u toplom domu.

Na gradilištu obitelji Daria Lipaka, vatrogasca iz Gline radi se punom parom. Njemu su u pomoć  u obnovi priskočili vatrogasci s karlovačkog područja. Radovi napreduju a u tijeku je zalijevanje deke. 

"Točno je godinu dana od katastrofalnog potresa. To mi znači puno, tu se rađaju nova prijateljstva. Puno je ljudi prošlo kroz ovu Glinu. Malo je to jenjalo poslije, ali prijateljstvo između javne vatrogasne postrojbe Karlovac i ostalih DVD-a koji su oko Karlovca ja mislim da će to trajati dugo godina", kazao je Lipak.

"Promijenilo se jedno 50 vatrogasaca s područja Karlovca, Duge Rese, Slunja, Vojnića...oprostite ako sam koga zaboravio. Ima nekih naznaka da bi moglo biti donacija. Ne možemo čekati, ipak je ovo druga zima. Više se u ovakvim kućicama ne može živjeti. Gledali smo nekad karavane Roma u nekoj prošlosti i uvijek smo se čudili kako oni mogu živjeti u takvim uvjetima". kazao je.

"Politika je druga stvar. Politika vuče neka konce, nije se pokazala u ovakvim slučajevima efikasna i nadam se da će i država nešto pomoći. Ja sam dizao kredit, iskoristio sam ga zasad. Nadam se da će biti dobrih ljudi, da će država pomoći, mi možemo sami, ali treba nam sredstava", dodao je Lipak.

Ovo će biti skromna kuća, kazao je Lipak dodajući da bi za Svetog Florijana kuća trebala biti pod krovom, a sljedeći Božić njegova obitelj u toplom domu.

Kazao je da u susjedstvu nema puno kuća koje se obnavljaju, ali da ima jako puno objekata koji trebaju pomoć. "Pomoć Glini i Pterinji i Sisku je jako potrebna", dodao je. "Imamo još jednog kolegu u Novom Selu, sljedeća je njegova kuća za obnovu. Nismo sve mogli. Volju, želju i srce imamo za pomoć" dodao je. 

Goran Franković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije rekao je da se osjeća fantastično što pomaže kolegi.

"Osjećaj je super i ekipa koja se sa mnom ovdje nalazi je zadovoljna, Radimo volonterski, pomoći ćemo zasad dvojici, a vidjet ćemo dalje. Kada se udruže sredstva i energija može se", kazao je. "Ovo je način gradnje koji ne dozvoljava urušavanje", dodao je. 

Video: Na današnji dan prije godinu dana Baniju je pogodio razoran potres.

 

Ključne riječi

Komentara 1

KR
Kreso1969
14:48 29.12.2021.

Lijepa gesta za kolegu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije