Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKE NEPRILIKE

VIDEO Kakva moć prirode: Pogledajte kako se trajekt borio s orkanskom burom

Crometeo
12.10.2021.
u 12:25

Iako je privremeno stiglo ljepše vrijeme, novo jačanje bure očekuje se krajem srijede s vrhuncem tijekom četvrtka kada se opet očekuju orkanski udari na obali.

Ciklona nad Sredozemljem potrajala je proteklih nekoliko dana. Donijela je značajnu promjenu vremena i u trenu ''bablje ljeto'' pretvorila u kasnu jesen.

S ciklonom je stigla i obilna kiša, a najkišovitije područje u zemlji bilo je Zabiokovlje i područje Zaostroga uz obalu. Tamo je palo od 240 do 270 litara kiše po četvornom metru, što premašuje klimatološki prosjek za listopad, piše Dalmacijadanas

Osim toga, prethodne je dane obilježila i bura, a najjači udar izmjeren je na Krčkom mostu prošlog četvrtka. Tamo su taj dan zabilježeni udari od 191 km/h.

Slabiji, ali i dalje orkanski udari mjerili su se danima na Paškom mostu. Najjači su dosezali 155 km/h, zbog čega je most povremeno bio zatvoren za sav promet, a problema je bilo i u pomorskom prometu.

Crometeo je objavio video s kojim je zabilježena borba trajekta s orkanskom burom.

Iako nam je privremeno stiglo ljepše vrijeme, novo jačanje bure očekuje se krajem srijede s vrhuncem tijekom četvrtka kada se opet očekuju orkanski udari.

Ključne riječi

Komentara 8

PO
posluzitelj
13:36 12.10.2021.

Hahaha....sa burom se bore ova dva djecaka s mobitelima a ne trajekt

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
13:06 12.10.2021.

Plovi normalno, o čemu vi?

MT
makan tahi
14:50 12.10.2021.

opet pišete nebuloze, ovo nije pag nego rab, trajektna luka mišnjak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije