Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojni analitičar:
Povratak na članak

VIDEO 'Hrvatska je kolateralna žrtva, Amerikanci su inicirali slučaj pa dignuli ručnu'

Problemi su nastali zbog američke strane, rekao je Ogorec

Komentari 62

ST
stefj
10:20 31.01.2019.

Da je to ostala samo Hrvatska, možda bi stvar prošla, no kada su se javili i drugi, LM je brzo izračunao koliko bi tu novca potencijalno izgubio i odlučio sabotirati posao... Izrael ima preko 100 Barraka, još hrpu drugih aviona, kroz slijedećih 30 godina to je gubitak koji se računa u desecima milijardi USD, a to je vrlo ozbiljan novac... Hrvatska je tu ispala prva žrtva, no za 500 mil. dobiti avione usporedive s novim Viperima, bilo je predobro da se nije isplatilo pričekati rasplet. Šteta što nije uspjela, očito ćemo morati platiti skuplje za lošije stvari... Eh, da nismo sirotinja i da uhljebi ne pojedu sve i više od onoga što se privredi, sada bismo mogli birati puno novije i modernije avione. No, da je baba muško...

VL
DU
Deleted user
11:09 31.01.2019.

U cijelom zapletu se podcjenjuju vrlo kompleksni izraelsko-am. odnosi, a gdje je potekla i krv svojedobno. Tko meni ne vjeruje, nek utipka u tražilicu: USS Liberty, 1967. Bilo oho ho smrtnih žrtava i ranjenih u toj epizodi! Ukratko, to je slabo predvidivo - kako će reagirati američka administracija na poteze Izraela jer to ovisi o mnogo faktora... Kako su veliki iznosi u pitanju i prestiž američke vojne industrije, te činjenica da je SAD donirao F 16 Izraelu i da ih oni sada "oplemenjene" vlastitom tehnologijom hoće prodavati uokolo, a da je američki proizvođač preskup i gubi u tim poslovima - e tu je uloga Hrvatske posve periferna...

VL
MO
mobitel20
12:15 31.01.2019.

Kako je lijepo i ugodno citati histericne objave jugonacionalista svih boja...imbesxsasa, velikosrba i velikoMuslimancina.

VL
BA
bacenheider
12:23 31.01.2019.

I sto ces sad nakon svega kazati oporba:Bernardic,Maras,Mrak-Sataras,Beljak,Grmoja,Bulj,Bunjac,Sincic,Pernar i co.

VL
DU
Duupin
12:37 31.01.2019.

ajme meni

VL
DU
Deleted user
11:17 31.01.2019.

Možda Izrael nije htio dati Mito hrvatskim dužnosnicima pa je posao propao. Kad neznamo razlog onda moramo špekulirati.

VL
SA
samobalic
09:09 03.05.2019.

Pa zar je neki normalni gradjanin sumnjo u nesto drugo,pa normalno da je dosla zabrana i blokada od amerike,pa oni su nasa cizma,oni su nasi staratelji,i bice onako kako oni narede,pa pogledajte samo jedan vojni brod,s nuklearnim naoruzanjem ulazi u Hrvatske teritorijalne vode i primorske gradove,kao da je to njihova drzava,sto nas neki ratni brod ne ode u americke pomorske vojne baze?

VL
Avatar Vucibatina
Vucibatina
12:43 31.01.2019.

Samo još fali da se ne sjećaju ?

VL
BT
btw
11:10 31.01.2019.

banana smo mi,eto sto smo...a po Bozanicu jos ispast i genocidni...a o tome VL ni rijeci,niti drugi mediji...sto se ovo dogadja sa nama

VL
MS
mihovil.strujic
13:09 31.01.2019.

G.Ogorec kao pravi spasitelj Saveza komunista je spreman stati pred metak za Partiju i pricati gluposti iako je jasno sve od pocetka. Odobrenje je dato za originalnu konfiguraciju, a ne Barak i to je poznato od pocetka. Medjutim, sto ce ti cast i profesionalnost ako SKH nije na vlasti pa se iz njegove vizure to isplati. To su hrvatski strucnjaci :)

VL
GO
GorenjeHiSense
11:13 31.01.2019.

"domoljubi" toliko uplaseni, da ne vide buducnosti bez 30 godina starog letjeceg zeljeza....izgleda kako se PTS genetsko i desno politicko prenosi....

VL
AH
ahaskoro
11:24 31.01.2019.

Jos jedna tema za 'zemlju apsurda': vecernji list - pr agencija vlade, nakazna drzava al bas nakazna.

VL
PI
Pierro12
14:38 31.01.2019.

Ne vjerujem nista sto procitam u VL. To je prvo. Odnosno sa rezervom. Koliko puta je netocna ili NEPOTPUNA vijest ili obavijest ?! Koliko puta ?? Slucajno sam nekoliko puta vidio kasnije da je netocno ili djelomicno tocno ?! Kako to ? Slucajno opet ? Ne. To nisu vise slucajnosti. To je kampanja. Agenda necija. A ovo sa avionima ? Po vasem pisanju, tu se nezna vise ko pije ko placa. Dakle, krivo i nepotpuno. I sta cu ja sa time ? Sta ce citatelj ? Svaki treci dan komplikacije neke. Sta je to ? Lose. Jako lose. Amerikanci nedaju besplatno nekome da bi ih ovaj prodavao. Uostalom niste ni procitali sto donosite. Procitajte. Jedan citatelj je u pravu. Opet krivo pisete a da niste ssmi ni procitali. Nevjerovatno.

VL
DU
Deleted user
11:28 31.01.2019.

Sve ovo samo govori o tome kako nas 'naši' saveznici doživljavaju, čemu i mi kao ipak nesređena država značajno pridonosimo. Opet, da su i Amerikanci htjeli mogli su diskretno kazati Izraelu da ne dopuštaju daljnje trgovanje istim zrakoplovima, a ovako se stvara slika kako su Amerikanci principijelani, Izrael se zaigrao pa ispričao, a mi smo gubitnici. Eto, napokon se kreće sa FLNGom po volji Amerikanaca. Tko zna, možda postanu široke ruke u međuvremenu. Način i brzina odlučivanja o FLNGu samo kazuje da usprkos svim nedosljednostima netko sa strane debelo gura ovaj projekt koji po svim parametrima nije ekonomičan za Republika Hrvatsku. FLNG za skupi američki plin, a gdje su letjelice?

VL
TO
Toni70
12:31 11.02.2019.

Tako ti je moja mala kad ljubi amerikanac, Od neprijatelja nasmiješ kupiti nego od svoga prijatelja .. Bilo da kupiš od preprodavača Židova ili direktno Amera prodaje uvijek i od Amerike zna da kad si poludio od sreće bez kupnjekupnje proči neće ..... Lova je tu pa iako je malo skuplje ali zan se isplati se .. Jer to oružje za napade na druge države treba zapad .. Samo je jako loše ako Srbija potom kupi dobije opet od Ukrajine prave rakete koje i do Zagreba lete .. I njihovo i naše djete če da radi svake godine po koji mjesec da bi bili vojno jaki ne kak bedaki nego ječe jače jače manijače . Kod sljedećeg domovinskog okršaja ne če trebati 4 - 5 godina da se u ratu ubije 4 -5 tisuća nego če srediti samo za par dana ili u mjesec dan ima da se to odradi .. Blago našim unucima ja im samo zavidim kad im budućnost vidim ::::

VL
PI
Pierro12
13:00 31.01.2019.

Tipicno. Treba DIREKTNO sa Americkim proizvodacima, krenuti u pregovore i schluss. Dosta je cirkusa. Amrricku tehnologiju i nista drugo. Sve drugo je preskupo i nevalja nista. Dijelovi i service je los. Samo US.

VL
BA
bazinga
17:18 10.02.2019.

Se.ete protiv Amerikanaca hoćete imati karaktera iči kod njih kupiti avione ,nemate stida niti srama u svojim lažima

VL
GV
golub Vaso
11:15 31.01.2019.

nema dozvole, radi se samo o dozvoli da se jave na natječaj, ovo nije tpt

VL
DR
Drass79
11:03 31.01.2019.

NEMOJTE SE SRAMOTITI VIŠE. U dokumentu iz rujna 2017. doslovno piše da smijemo vizualno pogledati Barake i tehničku specifikaciju. U istom tom dokumentu piše da za trajni prijenos tehnologije i obuke treba posebno TPT. Ne znam tko ovo može tumačiti kao odobrenje za kupovinu. Onda nakon rujna 2017. imamo hrpu non papera i white papera koji govore da nema TPTa i da ne možemo kupiti. Meni se ne čini da je SAD odustao u zadnji čas, dapače, pa i u ovom dokumentu piše da za kupovinu treba odobrenje. Nije mi jasno - ovo je kao za Krstu opravdanje, kao smjeli smo kupiti? Onda više nije čitao nijedan dokument poslije? Dokumente koji su očita referenca na ovaj dokument koji kaže da za trajni prijenos treba poseban TPT? Dokumente koji kažu da Izrael neće dobiti TPT?

VL
MA
mata73
11:43 31.01.2019.

Ko nas šljivi kad igramo za amerikance a Rusija nam se nudi sam tako da se njih pita mi bi odavno riješili problem sa INA-MOL A I VOJNU EGZITENCIJU Naše RH

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.