Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikati negoduju

VIDEO Hrvatska će uvesti 65 tisuća radnika, najviše u ovim sektorima

Uvoz radnika
Foto: PIXSELL
1/2
20.12.2018.
u 15:24

Kvote za zapošljavanje stranaca povećavaju se za 20.331 dozvolu više u odnosu na 2018. godinu.

Vlada je odlučila da se u 2019. ukupno može izdati 65.100 dozvola stranim radnicima. Od toga je 15.000 dozvola za produženje već izdano. Najveći broj dozvola odnosi se na djelatnosti graditeljstva, turizma i ugostiteljstva te prometa.

Kako je Večernji list već pisao prije tri dana prvi put Hrvatska će uvesti i 200 stalnih medicinskih sestara ili tehničara. Njih 50 radilo bi u sustavu zdravstva, a 150 u domovima za starije.

Kvote za zapošljavanje stranaca povećavaju se za 20.331 dozvolu više u odnosu na 2018. godinu.

U videu pogledajte koliko točno raste broj dozvola za graditeljstvo, turizam, poljoprivredu, šumarstvo, ekonomiju i trgovinu te kako na sve to reagiraju sindikati.

Ključne riječi

Komentara 51

ST
stefj
16:04 20.12.2018.

Eh, a što sad. Doveli smo državu do toga da se ne isplati raditi, već je bolje živjeti od raznih prava. Iz toga smo dobili podjelu u državi na uhljebe i ostale, pa vrijedi pravilo ili si uhljeb ili si njegov rob... Budući da Hrvati uglavnom ne žele raditi za uhljebe, već radije odlaze van, treba dovesti nekoga tko to ipak želi ili ne shvaća. Inače, jednostavno, ponestat će onih od kojih uhljebi uzimaju... To je tako, da bi oni imali, moraju svima ostalima uzeti. A svake godine uzimaju sve više, najbolji primjer je to da rashodovna strana proračuna raste nekoliko puta više od raste gospodarstva. Primjer je i da plaće državnim i javnim službama rastu nekoliko puta više od gospodarstva, pa i to da minimalne plaće rastu isto puno više od gospodarstva (i od prosjećne plaće). I još uz to je njihov broj nemilice rastao i dalje raste, dok broj zaposlenih u realnom sektoru stagnira ili pada.

MA
marijanastoch
15:38 20.12.2018.

Da, kod nas puna zaposlenost pa se uvoze radnici.

DU
Deleted user
15:44 20.12.2018.

Svima koji su završili F akultet P olitičkih Z nanosti dati otkaz u javnim službama i potjerati na "bauštelu" . Dvostruka korist : proveli bi lustraciju i zaposlili domaće ljude u realnom sektoru. Uvoz radnika nepotreban. Veće uplate u mirovinski fond,manje isplate lešinarima uhljebničkim. Samo malo mozga i čvršće uzeti vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije