Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snažne veze

VIDEO Dirljiva scena iz Amerike: Gradonačelnik New Yorka dao veliku počast Hrvatskoj

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams
Printscreen Twitter
23.05.2023.
u 13:40

Gradonačelnik New York Cityja Eric Adams naglasio je u ponedjeljak da su veze između New Yorka i hrvatske zajednice najsnažnije do sada. Gradonačelnik iz Demokratske stranke, noseći dres hrvatske nogometne reprezentacije po kojem je Hrvatska prepoznatljiva diljem svijeta, sudjelovao je na proslavi 30. obljetnice od otvaranja hrvatskog konzulata i 31. od uspostave diplomatskih odnosa dvije zemlje. SAD je Hrvatsku priznao 7. travnja 1992. godine. Ponedjeljak je proglasio Danom hrvatske baštine.

– Najveća je hrvatska populacija u Americi upravo ovdje. A ja znam koliko je lijepa vaša zemlja jer sam prije više godina, prilikom posjeta Hrvatskoj, gledao prelijepu obalu, vidio koliko su ljudi ljubazni te sam iskusio kako čovjek može tamo otići obnoviti svoju energiju i duh – rekao je Adams.

Generalni konzul Hrvatske Nikica Kopačević gradonačelniku je darovao službeni dres hrvatske nogometne reprezentacije, a Eric Adams je rekao da će ga ponosno nositi te je uskliknuo: "Smatrajte me članom hrvatskog tima!" Zatim je zahvalio Hrvatima, i kao zajednici u SAD-u i onima koji su nazočili podizanju hrvatske zastave na Bowling Greenu na Manhattanu.

– Vi vjerujete u obitelj, u poduzetništvo te u javnu sigurnost – rekao je Adams.


– Kada dižemo zastavu, mi isto tako uzdižemo ovu veliku zemlju – dodao je gradonačelnik i rekao da je ovo dobra prilika istaknuti veliko nasljeđe zajednice hrvatskih Amerikanaca. Kurtoazne riječi zaključio je pogledom u budućnost New York Cityja u kojoj će hrvatska zajednica imati veliku ulogu te je proglasio Dan hrvatske baštine.

VEZANI ČLANCI



Adams je gradonačelnik New York Cityja postao 1. siječnja 2022., a kao bivši policajac naglašavao je da mu je glavni cilj povećati sigurnost u gradu koji se, kao i mnoga mjesta diljem zemlje, suočava s porastom nasilja.

VIDEO Tko su borci koji su se digli protiv Vladimira Putina

Komentara 7

Avatar ljutapica
ljutapica
13:54 23.05.2023.

Zar nije najveća hrvatska zajednica u Chicagu?! I zar nisu većinom republikanci 🤔

SE
Serđo23
14:42 23.05.2023.

Oh hvala toj lijepoj državi na svemu u čemu su nam devedesetih "pomogli " ! Nećemo im to nikad zaboraviti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije