Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLANIRAO NAPADE

VIDEO FBI snimio šokantni razgovor: 'Uništit ću grad. Moj cilj je pobiti 10 000 ljudi'

19.12.2018.
u 17:08

FBI je Amera počeo istraživati u ljeto 2016. godine kada su agenti zabilježili njegovu konverzaciju putem interneta.

Amerikanac Amer Alhaggagi (23) snimljen je skrivenom kamerom kako govori o planovima za teroristički napad u Kaliforniji, objavili su američki mediji.

Radi se o mladiću koji se već nalazi u pritvoru, a snimku je objavio FBI. Amer se nedavno izjasnio krivim za optužbe da je pokušao pružiti materijalnu podršku određenoj stranoj terorističkoj organizaciji, ali i za krađu identiteta. Priznao je kako je otvarao Twitter, Facebook i Gmail profile za ljude za koje je vjerovao da su članovi ISIS-a.

FBI je Amera počeo istraživati u ljeto 2016. godine kada su agenti zabilježili njegovu konverzaciju putem interneta. Pokrenuta je tajna istraga i Amer je na kameri uhvaćen u razgovoru s agentom koji se predstavio kao pristaša Islamske države. Detaljno je govorio o planovima i 'redefiniranju terora'.

- Želim da dođe do toga da svaki Amerikanac dva ili tri puta dobro razmisli prije nego napusti svoj dom - kazao je Alhaggagi na snimci.

Navodno je agentima rekao kako treba dobiti upute o tome kako napraviti borbe te da će njegovi planovi biti izvedeni nakon što pošalje fotografije svojih meta i zakletvu o odanosti, piše Newsweek.

Jedna od meta napada bilo je sveučilište Berkley koje je puno studenata. Planirao je i postaviti bombe na prometne dijelove San Francisca, ali i u gay klubove.

- Uništit ću grad. Moj cilj je pobiti deset tisuća ljudi - rekao je Alhaggagi u objavljenom videu.

Planirao je i platiti beskućnike da postavljaju bombe, a prijavio se i za posao u policiji kako bi mogao ukrasti oružje na poslu.

Obitelj tvrdi da Amer nije imao u planu provesti napade te da se radi o sarkastičnom mladiću koji se voli hvaliti. Prijeti mu zatvorska kazna u trajanju od nekoliko desetaa godina.

Video akcije - Češka specijalna policija uhitila vođu 'kavačkog klana'

Ključne riječi

Komentara 56

ZA
Zagy154
17:22 19.12.2018.

kaj vele maja sever i lora vidovic?

MO
mobitel20
17:43 19.12.2018.

90 % sljedbenika "religije mira", ovako sagledava Zapad. To je ist mentalni sklop kao i kod Muslimana u BiH. Razlikuju se oni izmedju sebe po kolicini "prava" koje oni "trebaju dati nevjernicima" ili "nebosnjacima", ali se svi slazu da oni moraju biti gazde a drugi njihovi robovi. Moramo obraniti Zapad od te agresije...ocito je da necemo imati puno izbora. Neka bude sto biti mora.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
17:52 19.12.2018.

A kada Stazic poziva na pokolj svih nekomunista???? Nasim naprednim novinarima i urbanim cuvarima ljudskih prava samo za neke ne smeta bas nesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije