Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlasnik ogorčen

VIDEO Zgnječili mu BMW: Driftao po kružnom toku pa ga drastično kaznili

Policija mu uništila BMW nakon divljanja na cesti
Foto: Police nationale
1/3
04.07.2023.
u 10:18

Nakon što je snimljen kako drifta u kružnom toku, francuska policija zaplijenila je i uništila BMW serije 3. Vlasnik je ogorčen, tvrdi da se sve dogodilo u tjedan dana nakon zapljene, bez mogućnosti da angažira odvjetnika ili ode pred suca.

U ljeto 2022. godine francuska je vlada odlučila znatno postrožiti postupanje prema sudionicima ilegalnih uličnih utrka, kao i sa svima koji obijesnom vožnjom dovode u opasnost ostale sudionike u prometu. Nakon što je prošle godine u travnju u nesreći ozlijeđeno 13 osoba kada je vozač izgubio kontrolu nad automobilom na mjestu utrke uslijedilo je daljnje pooštravanje kazni.

Ipak, najnoviji obračuni s vozačima, neki smatraju, nisu primjereni. Uvjereni su kako je i postupanje vlasti na rubu zakonitosti. Čini se da je jačanje mjera usmjerenih na sprečavanje, kažnjavanje i odvraćanje od nezakonite kupnje posebno intenzivno u regijama Hauts-de-France i Normandiji. Samo u posljednja dva mjeseca policija u Le Havreu zbog uličnih utrka privela je 51 osobu te zaplijenila 25 automobila. Od njih je 14 uništeno. 

U Seine-Maritimeu nacionalna policija na društvenim mrežama objavila je snimku uništenja dvaju zaplijenjenih automobila, dva BMW-a serije 3, E46 i modificirani E36. Na društvenim mrežama oglasio se i vlasnik automobila. On ne poriče da je vozio opasno i nezakonito, no, prema njegovim riječima, kazna je izvršena tako brzo da je automobil uništen prije nego što je uopće stigao angažirati odvjetnika da to pokuša spriječiti. Zahtjev za žalbu policija je navodno odbila uz obrazloženje da je postupak uništavanja već pokrenut, piše LaDepeche.fr.

VEZANI ČLANCI 

VIDEO Vožnja koja je prethodila stravičnoj nesreći u Buzinu

Komentara 6

SB
Stroga Babaroga
11:23 04.07.2023.

Bravo, super ideja, jer takvi nisu u stanju drukčije shvatiti!

OL
olujasviholuja2
11:52 04.07.2023.

To treba uvesti i kod nas, da se ova balavurdira malo smiri

LA
lajh1985
11:56 04.07.2023.

nek dodju kod nas jer tu mogu i gazit ljude i nikome nista. Malo ih odplati na sudu ak ih nisu pobili i sve po starom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije