Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imao prekršajne kazne

Otac vozača Mercedesa: Znao je s ekipom ići na brze vožnje. Šokiran sam, žao mi je zbog svega

Zagreb: Janko Ehrlich-Zdvorak, otac mladi?a koji je sudjelovao u nesre?i u Buzinu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
17.06.2023.
u 11:42

Janko Ehrlich-Zdvořák, kazao je da je šokiran zbog nesreće koju je izazvao njegov sin.

U strašnoj nesreći koja se jučer navečer oko 22 sata dogodila na parkiralištu trgovačkog centra u Buzinu, kada se mladić (23) prilikom izlaska iz kružnog toka, koji se nalazi na samom ulazu na parkiralište, Mercedesom zabio u skupinu ljudi, petero ljudi je ozlijeđeno, od toga troje teško i nalaze se u bolnicama. 

Video: Zabilježen trenutak nesreće u Buzinu: Zbog uznemirujućeg sadržaja snimku ne donosimo u cijelosti

Riječ je o Janu Ehrlichu. Njegov otac, 58-godišnji Janko Ehrlich-Zdvořák, za Jutarnji list kazao je da je šokiran zbog nesreće koju je izazvao njegov sin jedinac. Ehrlich-Zdvořák inače je predsjednik udruge Spinalne ozljede Zagreb, osoba je invaliditetom i potrebna mu je sinova pomoć.

VEZANI ČLANCI:

- Ne znam što se točno dogodilo. Sinoć mi je stigla poruka na mobitel da je moj sin imao prometnu nesreću. Nakon sat i pol zvali su me iz policije da mi kažu da je sin imao prometnu nesreću, da je on dobro, ali da je auto smrskan i da ima ozlijeđenih – kazao je otac

Kaže da je njegov sin student poslovnog menadžmenta, a da se bavi preprodajom automobila i da je i ovaj automobil kupio kako bi ga preprodao. Novac za kupnju prvog automobila mu je on dao. - Popriličan šok mi je ovo sve. Nisam se još čuo s njim i išao kod njega. Žao mi je zbog svega što se dogodilo. On je inače dobar i nije dosad imao ovakvih cirkusa. Ne radi gluposti, ne pije, ali znao mi je reći da se s ekipom zna naći negdje na parkiralištima gdje nema nikoga i da znaju brzo voziti – kaže Janko Ehrlich-Zdvořák.

Njegov sin je, kaže, imao prekršajne kazne zbog prebrze vožnje, ali nikada se ništa slično ovome nije ranije dogodilo.

Janko Ehrlich-Zdvořák povjesničar je umjetnosti i polonist, član Družbe Braća hrvatskog zmaja. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Predsjednik je Spinalnih ozljeda Zagreb kao i zagrebačkog ogranka Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara.

Za medije je govorio kako je ostao nepokretan u prigodi sudjelovanja sa sinom u humanitarnoj utrci Wings for Life World Run u Zadru 2017. godine.

Prema životopisu koji se može naći na internetu autor je brojnih predavanja na temu života osoba s invaliditetom, a od 1992. do 1993. radio je i na Radiju 101. Proučava grbove i zastave, bavi se i umjetnošću.

GALERIJA Fotografije s mjesta strašne nesreće u Buzinu

Zagreb: Janko Ehrlich-Zdvorak, otac mladi?a koji je sudjelovao u nesre?i u Buzinu
1/30

Tridesetpetogodišnji pješak koji je sinoć teško ozlijeđen u prometnoj nesreći na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu, nalazi se u kritičnom stanju, doznaje se u subotu u KBC-u Zagreb.  Ozlijeđeni ima teške ozljede glave, pružena mu je sva potrebna skrb, no i dalje se nalazi u kritičnom stanju, rekao je Hini pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb Milivoj Novak. 

Dvoje ozlijeđenih u nesreći primljeno je u KBC Sestre milosrdnice. "Jedna osoba je zadržana u u bolnici, ona je stabilno i nalazi se na odjelu, dok je druga otpuštena iz Klinike za traumatologiju jer je imala lakše ozljede", izjavio je Hini ravnatelj te bolnice Davor Vagić. Neslužbeno, kod ozlijeđenog koji je zadržan na liječenju radi se o ozljedama ramena i na glavi. 

Video: Dramatični trenuci nakon nesreće u Buzinu

U KB Dubrava primljene su dvije ozlijeđene žene s lakšim ozljedama i još su na promatranju. Dežurni kirurg Domagoj Vergles kaže da im je stanje stabilno. Jedna od ozlijeđenih žena ima ozljede noge i na daljnjoj je obradi.

Komentara 26

OT
otrovnijezik
12:01 17.06.2023.

Ah ta zlatna mladež iz prihvatljivih obitelji. Samo treba primjeniti postojeće zakone i ne izmišljati olakšavajuće okolnosti i smirit će se i najdivljiji.

Avatar Zavratnica
Zavratnica
12:04 17.06.2023.

Novine već godinama pišu o tim divljanjima ispred shopping centara, je li se ovo trebalo dogoditi prije nego MUP spriječi te derneke "zlatne mladeži", a zapravo društvenog kukolja? Kad je vladao Covid Božinovićevo HDZ ministarstvo je ulovilo tipa koji je gnojio njivu, a bio zdrav u tzv. izolaciji.

CO
coky
12:39 17.06.2023.

Stari je nažalost invalid, a on je sam svog sina napravio invalidom, kad mu je dao novac da kupi prvi auto ! Neka pita ljude u Skandijaviji i neka nađe bar jednog koji je kupio sinu auto ? Tamo se djeca tjeraju od doma čim su gotovi s školom ili faksom, idu u podstanare i sami si zarađuju novac, koji će znati cjeniti. Ja sam radio gore i jedan stari je super bogat, a njegov sin je radio samnom par mjeseci dok si nije kupio specijalku od bicikla koju je želio...a njegovom starom je to kao meni jedna kava. Pobrkale su se vrijednosti u životu mnogih ljudi...još kad čujem da mu sin studira "poslovni menađment"...tako su nekada propali studenti u jugi studirali "opće narodnu odbranu i zaštitu" i bili kak ti neki akademski građani :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije