Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putnici spašeni

VIDEO Drama na moru kod Dubrovnika: Nasukao se turistički brod, dio je potonuo

Dubrovački dnevnik
26.07.2023.
u 12:54

Voditelj službe vatrogasnog broda Orlando Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, Emilio Puljizević rekao je da mu je javljeno da je jedrilica nasukana i potopljena tri kvarta i da nema ozlijeđenih osoba

Na otoku Šipanu kod Dubrovnika jutros se nasukao i potonuo turistički brod. Kako doznaje Dubrovački dnevnik svi putnici s broda su spašeni i prebačeni na Šipan. "Dobili smo dojavu o potonuću jedrilice na sjevernom dijelu Šipana. Naš brod Orlando je izašao na intervenciju s namjerom ispumpavanja broda, ali dolaskom na mjesto intervencije, vidjeli smo da brod nije u potpunosti potonuo nego se nasukao. Rupa je veća. Još uvijek smo tamo i osiguravamo akvatorij", kazao je zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović. 

Dubrovački dnevnik objavio je snimke nasukavanja broda. 

Voditelj službe vatrogasnog broda Orlando Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, Emilio Puljizević rekao je za Dubrovački dnevnik da mu je javljeno da je jedrilica nasukana i potopljena tri kvarta i da nema ozlijeđenih osoba. "Na mjestu događaja su plovilo Lučke kapetanije, vatrogasni brod iz Slanog i 'Orlando', daljnje poduzimanje određuje Kapetanija, ali najbitnije da nema stradalih, a mi kao vatrogasci ne možemo je ispumpati i i izvaditi, nagnuta je tri četvrtine", kazao je Puljizević. 

Riječ je o turističkom brodu dužine 25,50 metara, s 11 kabina i 26 kreveta. Brod ima i palubu za sunčanje od sto metara kvadratnih i klimatizirani salon za 26 osoba. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije