Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VIŠIM PREDJELIMA

VIDEO Dok se Hrvati kuhaju, Švicarci u zimskim uvjetima: Snijeg u samo nekoliko dana zabijelio zaseoke

Foto: Snimila čitateljica
1/5
28.08.2023.
u 15:20

Hrvati iz Švicarske poslali su nam prizore prave zimske idile koja je stigla relativno iznenadno, posebice jer su samo nekoliko dana ranije uživali u pravim ljetnim temperaturama

Dok se u Hrvatskoj kuhamo na više od 35 Celzijevih stupnjeva, Hrvati iz Švicarske poslali su nam prizore prave zimske idile u kojoj danas uživaju. Snijeg je jutros pao na višim predjelima u kantonu Wallis na jugu Švicarske, koji broji približno 300.000 stanovnika. Iako bijele pahulje nisu neuobičajene za kolovoz u Alpama, snijeg je i njih iznenadio, posebice stoga što su samo nekoliko dana ranije znojili se na suncu i pravim ljetnim temperaturama.

Snježni prizori koje su nam poslali čitatelji snimljeni su u turističkoj poznatim destinacijama Zermatt i Saas-Fee.

Saas-Fee je selo smješteno na visokoj planinskoj visoravni na 1800 metara, okruženo s ukupno 13 vrhova iznad 4000 metara, što je najveća koncentracija u Alpama, dajući selu nadimak Biser Alpa, kako piše na Wikipediji.

Zermatt broji oko 5800 stanovnika, a nalazi se na gornjem kraju Mattertala na nadmorskoj visini od 1620 metara, u podnožju najviših švicarskih vrhova.

Foto: Snimila čitateljica

Još jedna fotografija stigla nam je iz istog kantona, snimljena u mjestu Brig-Glis, s kojeg puca pogled na Glishorn, planinu u Peninskim Alpama, prekrivenu snijegom.

POVEZANI ČLANCI:


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije