Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi pristup

VIDEO Djeci u školi dali noževe, pile i čekiće za igru: Bit će snalažljivi i kreativniji

pila
Foto: Screenshoot
1/3
28.09.2019.
u 09:17

Cilj je, kako kažu u školi, omogućiti djeci da se igraju sa stvarnim predmetima, te da se tako nauče biti snalažljiv i kreativni

Jedna osnovna škola u Norwichu ima novi pristup kako bi djeci omogućila da steknu, kako kažu, 'stvarna iskustva'. Naime, škola je svojim učenicima od četiri do 11 godina omogućila da se igraju kuhinjskim noževima, čekićima i pilama, ali i razne druge predmete poput cigli, staklenki....

Učiteljica Zoe Marsden (31), kazala je da su dosad u zadnja četiri tjedna, došli do pozitivnih rezultata, a tijekom ovog pristupa došlo je do samo jednog incidenta. Cilj je omogućiti djeci da se igraju sa stvarnim predmetima.

"Želimo da koriste vlastitu inovativnost i shvate rizik koji dolazi s tim. Trebaju naučiti biti snalažljivi i kreativniji", kazala je učiteljica.

U školi smatraju da će novi pristup pozitivno utjecati na druga područja razvoja djece.

"Imali smo samo jedan incident s djetetom. Dječak je pokušao otvoriti staklenku, vukao ju je te je na kraju povrijedio lakat jer nije mogao otvoriti staklenku. Ali opet, to je za njega još jedna lekcija", dodala je, piše Metro.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:01 28.09.2019.

Što je tu čudno? To su stvari i alati s kojima se djeca svakodnevno susreću u kućanstvu. Mojemu unučetu ovog ljeta jako zanimljiva igračka bio je mali aku izvijač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije