Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

VIDEO Djeci u školi dali noževe, pile i čekiće za igru: Bit će snalažljivi i kreativniji

Cilj je, kako kažu u školi, omogućiti djeci da se igraju sa stvarnim predmetima, te da se tako nauče biti snalažljiv i kreativni
28. rujna 2019. u 09:17 1 komentara 496 prikaza
pila
Foto: Screenshoot
Pogledajte galeriju 1/3

Jedna osnovna škola u Norwichu ima novi pristup kako bi djeci omogućila da steknu, kako kažu, 'stvarna iskustva'. Naime, škola je svojim učenicima od četiri do 11 godina omogućila da se igraju kuhinjskim noževima, čekićima i pilama, ali i razne druge predmete poput cigli, staklenki....

školska kuhinja Preskupo, a siromašno Razljutio je školski ručak: Nekima je ovo jedini obrok u danu...

Učiteljica Zoe Marsden (31), kazala je da su dosad u zadnja četiri tjedna, došli do pozitivnih rezultata, a tijekom ovog pristupa došlo je do samo jednog incidenta. Cilj je omogućiti djeci da se igraju sa stvarnim predmetima.

"Želimo da koriste vlastitu inovativnost i shvate rizik koji dolazi s tim. Trebaju naučiti biti snalažljivi i kreativniji", kazala je učiteljica.

U školi smatraju da će novi pristup pozitivno utjecati na druga područja razvoja djece.

Što kažete? Drugačiji odgoj: 'Moja djeca nikada nisu bila u školi i ne rade zadaće. To je njihov izbor'

"Imali smo samo jedan incident s djetetom. Dječak je pokušao otvoriti staklenku, vukao ju je te je na kraju povrijedio lakat jer nije mogao otvoriti staklenku. Ali opet, to je za njega još jedna lekcija", dodala je, piše Metro.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • DOBARDAN:

    Što je tu čudno? To su stvari i alati s kojima se djeca svakodnevno susreću u kućanstvu. Mojemu unučetu ovog ljeta jako zanimljiva igračka bio je mali aku izvijač.