Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preskupo, a siromašno

Razljutio je školski ručak: Nekima je ovo jedini obrok u danu...

školska kuhinja
Foto: Getty Images
1/3
25.09.2019.
u 08:51

Žalosno je da idemo u školu i plaćamo tri dolara nešto što zapravo stoji 50 centi, požalila se jedna srednjoškolka iz Minnesote

Srednjoškolka Maryn Holler iz srednje škole Apollo u St. Cloudu u američkoj saveznoj državi Minnesoti iznenadila se kada je vidjela što je dobila za ručak u školskoj kantini.

Iako ručak i nije izgledao toliko loše jer se sastojao od peciva s otopljenim sirom, baby mrkve i umaka, ono što ju je posebno razljutilo njegova je cijena.

– Žalosno je da idemo u školu i plaćamo tri dolara nešto što zapravo stoji 50 centi – požalila se učenica na Facebooku i dodala:

– Zahvaljujem Bogu svaki dan što moja obitelj ima novca i kada dođem kući jedem pravu hranu. No, postoje djeca u školi kojoj je ovo jedino što toga dana pojedu – napisala je Maryn.

Njezina objava odmah se proširila Facebookom, a javili su se mnogi koji se zgražaju nad onim što se djeci poslužuje za ručak.

– Kao netko tko radi u prehrambenom uredu u drugom školskom okrugu u Minnesoti, jako mi je žao što učenici moraju plaćati ovo. Očito netko ne radi svoj posao dobro i učenici ispaštaju. Nadam se da će tvoja objava riješiti ovaj problem i da će stvari biti bolje – jedan je od brojnih komentara.

Djevojka je naknadno objavila kako je razgovarala s ravnateljem škole te joj je rečeno da će imati sastanak s okružnim nutricionistom.

– Ovo je nešto što bi zauvijek moglo promijeniti naš okrug – zaključila je učenica.

Komentara 5

DI
dalibor.ivkovic0704
16:10 26.09.2019.

Ozbiljno preporučam balansiranu prehranu - po jedna jumbo pizza u svakoj ruci.

IG
igorl
09:44 25.09.2019.

Vjerojatno ju muci kaj nije hamburger s krumpiricima i kolom. Ako je stvarno nutricionistica - vjerojatno zna koliko kalorija treba djetetu, dakle po obroku izmedju 300 i 600max. Pecivo + topljeni sir + mrkva + umak mi djeluje prilicno balansirano i kalorijski zadovoljavajuce. E sad - ako je amerima 3$ previse za balansirani obrok - staces. Te zemlje treceg svijeta jesu siromasne, mozda da im posaljemo neku humanitarnu pomoc.

ER
Erick
09:44 25.09.2019.

A sto je to baby mrkva? Ovaj novinara zna za nesto, sto ja u skoli nisam cuo niti vidio. I jedna tako nevazna objava na Facebook, postade udarna novost za objavljivanje u Vecernjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije