Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći europski slum

VIDEO Bijeda pred vratima Madrida

Foto: DW screenshot
26.03.2014.
u 08:43

Gradske vlasti u međuvremenu su promijenile strategiju i od njega žele napraviti "normalno" naselje

Ako ste mislili da najveći slum u Europskoj uniji treba tražiti negdje na istoku Europe, prevarili ste se. On se može naći pred vratima španjolske metropole Madrida. U Cañada Realu na potezu dugom 16 kilometara 10 tisuća ljudi živi u bespravno izgrađenim i trošnim kolibama, zatrpanima smećem.

Svi dosadašnji pokušaji rušenja slama su propali. Gradske vlasti u međuvremenu su promijenile strategiju i od njega žele napraviti "normalno" naselje. Gorka ironija je, međutim, da u Madridu ima i više nego dovoljno stambenog prostora. Brojni stanovi u glavnom gradu Španjolske zjape prazni. Ali siromašni stanovnici Cañada Reala jednostavno si ih ne mogu priuštiti.

A zbog gospodarske krize sve ih je više. Ilegalne nastambe pred vratima Madrida stoga se kupuju, prodaju i iznajmljuju kao na legalnom tržištu nekretnina. 

>> Za jedan popijeni čaj u Zagrebu nahrani se pet siročića u Indiji!

Ključne riječi

Komentara 6

KI
Kissinger
13:32 26.03.2014.

otkrili ste toplu vodu! odite u amerske velike gradove (New York),sam ima više stotina tisuća klošara i beskućnika.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:08 26.03.2014.

Hm, al zato Madrid ima Real, kraljevski klub, pa su svi sretni. Život je uvijek gorka ironija u kojoj puše najslabiji i najnesnalažljiviji.

Avatar superhik74
superhik74
17:21 26.03.2014.

Ha, ha, ha... ali se uvijek nadje par stotina milijuna Eura za kupiti par nogometasa za Real Madrid. "Panem et circenses."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije