Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONESENA ODLUKA

Vice Mihanović nije plagirao doktorat, pokreće se postupak protiv njegove mentorice

Vice Mihanović
Miroslav Lelas/PIXSELL
20.12.2021.
u 15:24

Povjerenstvo je utvrdilo da je Mihanovićeva doktorska disertacija svojim konceptom, izvedbom i rezultatima istraživanja dokazala postavljene znanstvene hipoteze i ostvarila postavljene ciljeve istraživanja.

Sveučilište u Osijeku ustvrdilo je da doktorska desertacija Vice Mihanovića nije plagijat, ali će ga morati značajno doraditi, doznaje tportal. Uoči lokalnih izbora u svibnju ove godine u javnosti su se pojavile optužbe da je Mihanovićeva doktorska disertacija plagijat. 

Odluka Sveučilišta o valjanosti disertacije donesena nakon analize Povjerenstva o znanstvenoj procjeni 

Povjerenstvo je utvrdilo da je Mihanovićeva doktorska disertacija svojim konceptom, izvedbom i rezultatima istraživanja dokazala postavljene znanstvene hipoteze i ostvarila postavljene ciljeve istraživanja. Zbog čega navedena disertacija ima znanstveni doprinos u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstvenom polju ekonomije.

Povjerenstvo ipak je utvrdilo i nedostatke u Mihanovićevoj disertaciji:

- Nedostaci i propusti kod organizacije i uređivanja teksta (oznake za reference, fraze koje su nespretno prevedene ili citirane na krivom mjestu te propusti kod lektoriranja teksta), navedeni u Izvješću Povjerenstva, ne dovode u pitanje doktorsku disertaciju kao cjelinu niti znanstveni doprinos doktorske disertacije, ali se isti moraju otkloniti na način da Ekonomski fakultet u Osijeku otisne poseban dokument koji će sadržavati lekturu, redakturu i korekciju pojedinih dijelova teksta i umetne u doktorsku disertaciju Mihanovića kao sastavni dio - navode. 

Tportal doznaje kako će EFOS pokrenuti stegovni postupak protiv Mihanovićeve mentorice, prof.dr.sc. Ivane Barković Bojanić, a ostali članovi povjerenstva za Mihanovićev doktorat su u međuvremenu umirovljeni pa nisu podložni stegovnom postupku. 

Podsjećamo, Mihanovićev doktorat i optužbe za plagijat su obilježile izbore za gradonačelnika Splita. U emisiji Večernjeg lista u svibnju ove godine u kojoj su se suočili Ivica Puljak i Mihanović, Puljak je bio citirao dijelove iz Mihanovićevog doktorata što je izazvalo znatnu reakciju šefa splitskog HDZ-a. 

VIDEO: Pogledajte kako Puljak citira doktorat i Mihanovićevu reakciju

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar Boycie1
Boycie1
16:11 20.12.2021.

Da nije tragično možda bi bilo i smiješno

DU
Deleted user
17:02 20.12.2021.

Znači, on nije kriv, a mentorica jest? Jbt. kao da je Mihanović u prvom razredu OŠ pa tek uči slova pa, eto, nije kriv. Koja smo mi smijurija od države.

TM
trade_mark
16:50 20.12.2021.

mentorica očigledno nije u adezeju! e pa, sama si je kriva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije