Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vice Mihanović iz HDZ-a ide u bitku za Split: Ako tražite šoumena nemojte glasati za mene

Bit ću gradonačelnik koji živi za Split, a ne od Splita, obični Vice, gradonačelnik čija će vam vrata uvijek biti otvorena, gradonačelnik koji će prije doći vama nego vi meni - napisao je Mihanović na Facebooku.
09. veljače 2021. u 15:18 3 komentara 1124 prikaza
Foto: Facebook

Stipe Čogelja, potpredsjednik HDZ-a Split i glasnogovornik Izbornog stožera prenio je vijest kako su Predsjedništvo i Gradski odbor HDZ-a Split odlučili da će kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita na predstojećim lokalnim izborima biti doc. dr. sc. Vice Mihanović, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a.

O kandidaturi se na Facebooku oglasio i Mihanović. 

- Nakon odluke Gradskog odbora HDZ-a Splita o mojoj kandidaturi za gradonačelnika, imam potrebu pojasniti razloge zbog kojih sam prihvatio tu kandidaturu.

Bura u HNK Split Nova lica teatra podijelila su kazališnu publiku. Zaposlene po političkoj liniji?

Uvjeren sam da će predstojeći izbori, više nego ikada do sada, pokazati da Splićanke i Splićani traže konkretan i ostvariv program s jasno zadanim rokovima izvršenja, program koji će, ne samo biti prekretnica za razvoj grada, nego će vrlo brzo poboljšati i osobni standard naših sugrađana. O tome ću uskoro detaljno govoriti na predstavljanju programa.

Split je mediteranski grad koji velikim dijelom živi na ulici. Naše ulice i trgovi su naš dnevni boravak. Onaj kandidat koji najbolje prepozna bilo tog našeg dnevnog boravka, koji bude znao slušati ljude, koji bude uključiv, bit će novi splitski gradonačelnik.

Cijeli svoj život, od školovanja u osnovnoj školi “Vlado Bagat” na Bačvicama, srednje građevinske na Spinutu , odrastanja, sazrijevanja i studiranja na Pomorskom fakultetu, živio sam ovaj grad. Živio sam i njegov pazar kad sam sa 17 godina prodavao cvijeće da zaradim za džeparac. Živio sam ga i kad sam u Renaultu 4, u svojim poduzetničkim počecima razvozio zemlju za cvijeće, a živim ga i danas kad svakodnevno pokušavam pomoći mojim sugrađanima na Mejašima.

ŽESTOKA BORBA ZA SPLIT Analitičari: Kerumu snimka nije naštetila, Ivošević radi grešku, a Mamić treba progovoriti

Radeći više od dvadeset godina u Lučkoj upravi, podizanjem privatne tvrtke koju sam od nule pokrenuo sa suprugom, vođenjem gradskog kotara posljednjih šest  godina, stekao sam golemo životno i poslovno iskustvo koje sada želim usmjeriti za dobrobit svih nas. 

Svatko na papiru može složiti privlačan program i slatkorječivo obećavati brda i doline, ali samo onda kad osjetite stvarne probleme koji muče vaše prijatelje i susjede i kad znate da neki od njih nemaju riješene osnovne komunalne standarde poput vodovoda i kanalizacije, možete se ozbiljno uhvatiti ovog izazova.

Nikada neću pristati na podjele između centra i periferije grada, na fetive, vlaje i bodule, a isto tako uvijek ću dignuti glas protiv toga da se manje vrijednima ocjenjuju oni naši sugrađani koji, za razliku od mene, nisu rođeni Splićani. Splićanin se postaje radom i djelima za ovaj grad, a ne samo rođenjem.

vuco GUŽVA NA SPLITSKOJ SCENI Oglasio se Vuco: 'Ja jedini mogu parirati Kerumu, imam viziju kako Split treba izgledati'

I na kraju, bit ću krajnje iskren. 

Ako tražite "šoumena", nemojte glasati za mene. Ako tražite trgovca ili računovođu, birajte druge. Ako želite ideologa koji će baviti Drugim svjetskim ratom i voditi nacionalnu politiku, ne računajte na mene.

Bit ću gradonačelnik koji živi za Split, a ne od Splita, obični Vice, gradonačelnik čija će vam vrata uvijek biti otvorena, gradonačelnik koji će prije doći vama nego vi meni - napisao je Mihanović na Facebooku.

Dragi prijatelji, nakon odluke Gradskog odbora HDZ-a Splita o mojoj kandidaturi za gradonačelnika, imam potrebu...

Objavljuje Vice MihanovićUtorak, 9. veljače 2021.
Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • vadis1:

    Sve lipo zvuci sto je sjor Vice rekao. Ali djela se hoce, a ne korupcija, nepotizam i teski criminal Rici su jeftine!

  • RedTree:

    Da je Opara uz završeni Karepovac, početak korištenja EU fondova(autobusi itd.), ulaganje u kulturu, aplikacija Split parking završio još Žnjan, za koji je pripremljena sva dokumentacija i za vodni pročistač i koji sitni projekt još prošetao bi do drugog mandata. ... prikaži još! Ovako će biti biraj manju štetu, jer ne treba repriza 2012. i kolapsa grada jer se grad nije mogao očistiti od snijega.

  • vidum:

    I HDZ Keruma za trku ima!