Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osudio 'novosti'

Vice Batarelo: Zastupniče Pupovac, podržavate li tekst 'Lijepa naša haubico'?

Vice Batarelo
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
18.08.2015.
u 12:38

– Tekst „Lijepa naša haubico“ tekst je u najmanju ruku nepoštovanja (a realno mržnje) jednog dijela jedne etničke manjine u Hrvatskoj (srpske) prema hrvatskoj himni, prema oslobođenju Hrvatske od okupacije i međunarodno potvrđenoj istini o vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“ – piše Batarelo

– Situacija oko pamfleta mržnje nazvanog „Lijepa naša haubico“ u listu Novosti, službenom glasilu jednoga dijela hrvatskih Srba, izvan je pameti – tim je riječima počeo svoj novi tekst na blogu konzervativac Vice Batarelo, predsjednik udruge Vigilare, a koja je i sama osudila tjednik Novosti, glasilo Srpskog narodnog vijeća, zbog objave obrade hrvatske himne pod nazivom "Lijepa naša haubico".

– S obzirom na to da su moje formacijske godine odrastanja provedene u Australiji, s preko stotinu etničkih skupina, ne mogu zamisliti da ijedna od njih, a posebno japanska ili njemačka etnička manjina, ne samo kritizira, nego ismijava i ponižava (pod krinkom satire) australske vojnike i vojsku koja se borila protiv japanskog i nacističkog režima. Još neshvatljivije bi bilo da bi takav list financirali australski porezni obveznici. Osuda australskih političkih, javnih i medijskih elita bila bi brza i jasna. Osudilo bi se takvo pisanje i stav tih etničkih manjina; jasno bi se dalo do znanja što se od njih očekuje te da, ako se s time ne slažu, onda jednostavno nisu dobrodošli u Australiji. Ne treba ni spomenuti da bi se državni novac, uz odobrenje australskih građana, odmah ukinuo – piše Batarelo.

Navodi kako Australija ima puno više etničkih manjina nego Hrvatska, ali se ondje održava red i poštovanje prema Australiji, njezinoj povijesti, kulturi i dostignućima.

– Tekst „Lijepa naša haubico“ tekst je u najmanju ruku nepoštovanja (a realno mržnje) jednog dijela jedne etničke manjine u Hrvatskoj (srpske) prema hrvatskoj himni, prema oslobođenju Hrvatske od okupacije i međunarodno potvrđenoj istini o vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“ – piše Batarelo te zaključuje:

– Kao država i narod ne smijemo dopustiti da ovo samo tako prođe. Ne smije se ni s druge strane pustiti da neke periferne političke grupacije na ovome skupljaju jeftine bodove. Ovo je pitanje cjelokupne hrvatske političke elite i civilnog društva.

Također, postavlja pitanje Miloradu Pupovcu, zastupniku u Saboru, podržava li tekst "Lijepa naša haubico".

Ističe kako se i premijer Zoran Milanović mora jasno očitovati u vezi s tim tekstom i o ponašanju Milorada Pupovca te njegovu političkom vodstvu hrvatskih Srba.

>> Udruga Vigilare napala Novosti zbog obrade hrvatske himne

Komentara 152

AJ
ajmo
13:17 18.08.2015.

Ma podržava Pupovac 4 s na šubari i dok ga ne smijene i ne dođe neki normalan građanin Srbijanskog podrijetla nebude mira i stalno će tinjati sukob.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
12:55 18.08.2015.

Pupovca cemo dovest do granice i nabit mu nogu u guzicu..uskoro..

DU
Deleted user
13:05 18.08.2015.

i opet nitko ne reagira na ovog pupavca. seka znamo da razmislja ali sto radi "nacionalno svjesna" oporba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije