Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'osuđeni nositelji politike'

Pusić: Presuda je epilog jedne loše i pogrešne politike iz 90-ih

Vesna Pusić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
29.11.2017.
u 14:47

Na pitanje je li Hrvatska napravila sve što je mogla, Pusić kaže kako je Hrvatska predočila sve što je mogla.

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić smatra da je presuda koju je do sad izrekao Haški sud "epilog jedne loše i pogrešne politike iz 90-ih".

- Smatram da ovim presudama nije osuđen hrvatski narod nego da su osuđeni nositelji te politike koji se nalaze u Haagu. Naravno, nerazumljivo mi je kako je Slobodan Praljak u sudnicu unio tu bočicu. Ne znamo još uvijek o čemu se točno radi. Nadam se naravno da će to liječnici koji su intervenirali riješiti, da će Slobodan Praljak preživjeti jer je ideja suda, dakle odlučuje u konkretnim predmetima, a ne ovakve stvari koja se dogodila i tom slučaju, ali sad naravno su svi oko toga uzrujani. Međutim, čini mi se da od 90-ih znamo da je ta politika bila loša, da je bila pogrešna, i ovo je epilog – smatra Pusić.

Galerija: Pogledajte trenutak zbog kojeg je prekinuto suđenje

Vesna Pusić Vesna Pusić
1/7

 Na pitanje je li Hrvatska napravila sve što je mogla, Pusić kaže kako je Hrvatska predočila sve što je mogla.

- U tom pogledu ja mogu govoriti za razdoblje kada je kolega Orsat Miljenić bio ministar pravosuđa i znam da je on vrlo usko surađivao sa haaškim tribunalom i da se sve što je traženo dostavljeno – tvrdi Pusić. Na opasku kako se nju proziva zbog njenih izjava o BiH, uzvraća kako ju se prozivalo zbog osude politike koja je danas dobila ovaj epilog u Haagu.

 - Udruženi zločinački pothvat, što se pravne strane tiče, vidim da pravnici komentiraju da to nije da se pravno nema reperkusije na RH, ali mislim da je jasno da je ta politika ovdje doživjela ovakvu osudu – dodaje Pusić.

Ne slaže se s tezom da Srbija nije prozvana zbog svojih zločina.

- Ja ne vidim da je Srbija manje upletena, mislim da je Srbija prokazana međunarodno kao zemlja koja je započela ratove na Balkanu odnosno JI Europi i da to nije sporno. Ali, jedanput, kada se ti ratovi započnu imaju i ovakve posljedice – zaključuje Pusić.

Komentara 122

ST
stric8
15:05 29.11.2017.

...pogreška , velika pogreška je što se vesni pusić već do sada nije sudilo za veleizdaju...

DU
Deleted user
14:58 29.11.2017.

znaci bilo je pogresno primiti 300 000 izbjeglica, lijeciti ranjene, pomagati financijski i na druge razne nacine..... prema vesni sve je bilo pogresna politika....

PA
PARKEX
15:04 29.11.2017.

Zapravo: Mesića, Josipovića i Pusićku treba po dobrom starom običaju srba osvedočiti jer to i zaslužuju zbog veleizdaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije