Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pusić: Presuda je epilog jedne loše i pogrešne politike iz 90-ih

Na pitanje je li Hrvatska napravila sve što je mogla, Pusić kaže kako je Hrvatska predočila sve što je mogla.
29. studenoga 2017. u 14:47 122 komentara 11372 prikaza
Vesna Pusić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić smatra da je presuda koju je do sad izrekao Haški sud "epilog jedne loše i pogrešne politike iz 90-ih".

Slobodan Praljak potvrđene sve kazne Slobodan Praljak je preminuo. Pokrenuta istraga nizozemskih vlasti!

- Smatram da ovim presudama nije osuđen hrvatski narod nego da su osuđeni nositelji te politike koji se nalaze u Haagu. Naravno, nerazumljivo mi je kako je Slobodan Praljak u sudnicu unio tu bočicu. Ne znamo još uvijek o čemu se točno radi. Nadam se naravno da će to liječnici koji su intervenirali riješiti, da će Slobodan Praljak preživjeti jer je ideja suda, dakle odlučuje u konkretnim predmetima, a ne ovakve stvari koja se dogodila i tom slučaju, ali sad naravno su svi oko toga uzrujani. Međutim, čini mi se da od 90-ih znamo da je ta politika bila loša, da je bila pogrešna, i ovo je epilog – smatra Pusić.

Galerija: Pogledajte trenutak zbog kojeg je prekinuto suđenje

Vesna Pusić
1 / 7
Praljak popio otrov

 Na pitanje je li Hrvatska napravila sve što je mogla, Pusić kaže kako je Hrvatska predočila sve što je mogla.

- U tom pogledu ja mogu govoriti za razdoblje kada je kolega Orsat Miljenić bio ministar pravosuđa i znam da je on vrlo usko surađivao sa haaškim tribunalom i da se sve što je traženo dostavljeno – tvrdi Pusić. Na opasku kako se nju proziva zbog njenih izjava o BiH, uzvraća kako ju se prozivalo zbog osude politike koja je danas dobila ovaj epilog u Haagu.

 - Udruženi zločinački pothvat, što se pravne strane tiče, vidim da pravnici komentiraju da to nije da se pravno nema reperkusije na RH, ali mislim da je jasno da je ta politika ovdje doživjela ovakvu osudu – dodaje Pusić.

Ne slaže se s tezom da Srbija nije prozvana zbog svojih zločina.

- Ja ne vidim da je Srbija manje upletena, mislim da je Srbija prokazana međunarodno kao zemlja koja je započela ratove na Balkanu odnosno JI Europi i da to nije sporno. Ali, jedanput, kada se ti ratovi započnu imaju i ovakve posljedice – zaključuje Pusić.

Praljak 2011. godine Znakovit govor VIDEO Što je Praljak poručio sucima u završnoj riječi 2011. godine Zoran Milanović potvrđene presude Milanović: Neki u BiH će ovu odluku pokušati instrumentalizirati Ante Šprlje Bivši ministar: 'Poznavajući moral i karakter Praljka znao sam da će reagirati...'
Workers in protective suits take part in the disinfection of Huanan seafood market, where the novel coronavirus is believed to have first surfaced, in Wuhan
GODINU DANA OD PANDEMIJE
Kineski mediji šokirali svijet: COVID-19 nije izbio u Wuhanu, imamo dokaze za to
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
  • stric8:

    ...pogreška , velika pogreška je što se vesni pusić već do sada nije sudilo za veleizdaju...

  • Deleted user:

    znaci bilo je pogresno primiti 300 000 izbjeglica, lijeciti ranjene, pomagati financijski i na druge razne nacine..... prema vesni sve je bilo pogresna politika....

  • PARKEX:

    Zapravo: Mesića, Josipovića i Pusićku treba po dobrom starom običaju srba osvedočiti jer to i zaslužuju zbog veleizdaje.