Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željko jovanović:

"Veselim se tužbi i mogućnosti da dokažem kriminal u HDZ-u"

jovanović, kosor
Foto: PIXSELL
1/3
Autor
Ivanka Toma
04.10.2011.
u 19:38

Jovanović tvrdi da stižu dokazi o kriminalu u toj stranci, u Saboru je za to dobio dvije opomene

HDZ tuži za klevetu Željka Jovanovića, SDP-ova antikorupcijskog stratega, jer je za tu stranku nekoliko puta rekao da je zločinačka organizacija. Tužbu, ali istovremeno i zahtjev za ukidanje imuniteta zastupniku Jovanoviću podnio je Vladimir Gredelj, odvjetnik iz Bjelovara, kojemu je HDZ nedavno potpisao punomoć za zastupanje.

Šeksov mali prst

Prvi citat u HDZ-ovoj tužbi za klevetu odnosi se na Jovanovićevu objavu na Facebooku 12. rujna. Jovanović je tada na svome profilu napisao kako "stižu dokazi o vrhu HDZ-a kao zločinačkoj organizaciji", što je izjavio i u Saboru i za to zaradio dvije opomene i prijetnju malim prstom Vladimira Šeksa. Pritom je dodao kako misli da će tražiti da mu se opomene ukinu jer je bio u pravu.

Druga izjava zbog koje HDZ tuži Jovanovića za klevetu izrečena je 17. rujna. – HDZ će danas u Areni okupiti impresivni broj svojih članova, kandidata za Remetinec, koji će sebe uvjeravati da ništa ne znaju o crni fondovima – izjavio je Jovanović. Treći citat koji je Gredelj ukomponirao u tužbu za klevetu odnosi se na Jovanovićevu reakciju na prijetnju tužbom koju mu je uputila predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

 Cilj je degradacija HDZ-a

– Licemjerju Biserke Kosor nema kraja... Nestrpljivo čekam sudski poziv, a Kosor ću pozvati za glavnog svjedoka tvrdnje da je HDZ ne samo kriminalna već i veleizdajnička sumrak ekipa – sporni je Jovanovićev citat od 4. listopada.

Gredelju je punomoć za tužbu uime HDZ-a potpisala J. Kosor. U obrazloženju tužbe kaže da je Jovanović kao istaknuti član SDP-a iznio niz klevetničkih tvrdnji kojima je cilj degradacija HDZ-a u sklopu predizborne kampanje.

>>J. Kosor: HDZ je stranka čestitih ljudi! Ne damo da nas se vrijeđa

Komentara 357

SB
sbiki13
20:23 04.10.2011.

bravo Jovanoviću samo neka te tuž nemaš se šta bojat to cijeli hrvatski narod zna ...

Avatar tomasesi
tomasesi
20:33 04.10.2011.

Nema se Jovanović za što bojati, tužbe HDZ-ejaca. Dok to dođe na kalendar suda tada više neće postojati HDZ kao pravna osoba.., . odnosno teze Jovanovića će već biti sudski dokazane.

IT
i_tata_bi_sine
22:15 04.10.2011.

Na slici dva srbina LOL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije