Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNOGLASNA ODLUKA

HSS napušta Pučane: 'Nama nije mjesto s Vučićem, Tajanijem i domaćim izdajnicima'

Krešo Beljak
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
24.02.2019.
u 09:35

Ovu su odluku uputili na Glavni odbor stranke koji će reći svoj konačan stav o izlasku HSS-a iz te europske grupacije stranaka.

HSS je na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Proširenog Predsjedništva donio jednoglasnu odluku o pokretanju istupa HSS-a iz članstva EPP-a.

Ovu su odluku uputili na Glavni odbor stranke koji će reći svoj konačan stav o izlasku HSS-a iz te europske grupacije stranaka.

- Kad smo ulazili u EPP činilo nam se da je to prihvatljiva opcija. No, s vremenom se ta grupacija promijenila. Također, vrlo često u zadnje vrijeme su bez rasprave prihvaćani prijedlozi drugih 'sestrinskih' stranaka iz Hrvatske, bez da se nas išta pitalo. To dovoljno govori o ravnopravnosti - rekla je Marija Ledinski-Anić, predsjednica Kluba seniora HSS-a.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručio je kako im 'nije mjesto s domaćim izdajnicima'.

- Nama nije mjesto s pretendentima na hrvatski teritorij – Vučićem, Tajanijem ili Orbanom koji pokušava ući na hrvatsko medijsko tržite kako bi „sipao“ mržnju i propagirao, nama u HSS-u, neprihvatljive ideje. Ponajmanje nam je mjesto u istoj grupaciji s domaćim izdajnicima koji se nazivaju čuvarima hrvatskih nacionalnih interesa, a šaptom su u strane ruke predali sve što se moglo, posljednju u nizu INA-u - kazao je Beljak.

Pogledajte što je Maras učinio Tajaniju zbog izjave o Dalmaciji i Istri

Komentara 142

JA
jadranskomore
10:00 24.02.2019.

Ovo je dokaz gdje i idioti mogu voditi komunisticke partije skrivane iza "sekjacke" partije, na koncu seljake i nije tesko vozit.

ST
stefj
09:56 24.02.2019.

Što Beljak napravi od HSS-a... Stranka je otišla mutno lijevo. Uopće mi nije jasno što seljaci imaju tražiti sa socijalistima i komunistima, to je potpuno suprotna doktrina... Seljaci su uvijek živjeli od svog rada i proizvoda, a uvijek nastradaju u društvima gdje se više valorizira neko pravo ili ideologija...

BU
burza
09:54 24.02.2019.

Boze moj ti si unistio stranku do kraja Radic se okrece u grobu na koju si stranu okrenuo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije