Naslovnica Vijesti Hrvatska

VERN' - br. 1 - privatno visoko učilište u Hrvatskoj

Hrvatski građani, u posebnom istraživanju kvalitete QUDAL, ocijenili su Veleučilište VERN' najkvalitetnijim privatnim visokim učilištem u Republici Hrvatskoj...
21. prosinca 2011. u 11:44 1527 prikaza
VERN
Foto: VERN

Unazad desetak godina u Hrvatskoj su osnivana privatna visoka učilišta, čiji je broj u posljednjih nekoliko godina značajno porastao. Mnogo se rasprava vodi o njihovoj kvaliteti i usporedbi s državnim fakultetima.
 
Zanimljivo je vidjeti stoga kako na kvalitetu privatnih visokih učilišta u Hrvatskoj gledaju hrvatski građani.

U posebnom istraživanju kvalitete QUDAL - QUality meDAL, koje je proveo međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK na reprezentativnom uzorku za opću populaciju RH, uvjerljivo najveći broj glasova za kvalitetu u kategoriji "Privatna visoka učilišta" osvojilo je Veleučilište VERN'.
 
Glasovati su mogli samo oni građani Republike Hrvatske koji ili imaju osobno iskustvo korištenja usluga privatnog visokog obrazovanja u Hrvatskoj, ili takvo iskustvo imaju njima bliske osobe.
 
Istraživanje QUDAL - MEDIA - QUality meDAL provedeno je u potpunosti u skladu s odredbama ‘Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja’ koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraivačkih stručnjaka (ESOMAR).

Anketno pitanje za ovu kategoriju glasilo je: Zamislite da ste bogati. Zamislite da imate neograničeno sredstava na bankovnom računu. Zamislite da pri odabiru usluge visokoškolskog obrazovanja odlučujete isključivo i samo ona osnovu kvalitete. Koje biste tada privatno visoko učilište u Hrvatskoj naveli kao najkvalitetnije? Nemojte molimo odgovarati na brzinu. Ne navodite ono visoko učilište koje vam prvo padne na pamet ili koje se najviše reklamira. Dobro promislite i navedite nam privatno visoko učilište za koje smatrate da uistinu nudi najveću razinu kvalitete u Republici Hrvatskoj?.
 
Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni nikakvi mogući odgovori te su oni slobodno mogli navoditi naziv jednog privatnog visokog učilišta za koje smatraju da u Hrvatskoj nudi najveću razinu kvalitete.
 
Najveći broj glasova građana i uvjerljivu prvu poziciju u ovom jedinstvenom istraživanju kvalitete osvojio je – VERN' (44% opredjeljenih; 9,9% anketiranih). Na drugom mjestu, s velikim zaostatkom, pozicionirala se Visoka poslovna škola Libertas (5,3% opredjeljenih /1,2% anketiranih). Na trećem mjestu pozicionirala se Zagrebačka škola ekonomije i managementa (4,4% opredjeljenih, 1% anketiranih)...

Robert Slavečki, direktor QUDAL - QUality meDAL istraživanja kvalitete u Republici Hrvatskoj  zaključuje: ...ovo istraživanje pokazuje da gotovo 10% hrvatskih građana smatra VERN' najkvalitetnijim privatnim visokim učilištem u Hrvatskoj. Obzirom da je u Hrvatskoj, prema službenim podacima, oko 20% visokoobrazovanih, rezultat koji je ostvario prvoplasirani VERN' vrlo je visok i respektabilan.

QUDAL - QUality meDAL - Jedinstveno istr

QUDAL - QUality meDAL - Jedinstveno istraživanje kvalitete
QUDAL - QUality meDAL je certifikacijski sustav koji na tržištu detektira i nagrađuje proizvode, usluge i druge subjekte temeljem znanstvenog tržišnog istraživanja koristeći inovativnu metodu DEEPMA (Deep Mind Awareness).
QUDAL - DEEPMA istraživanja mjere isključivo i samo zadovoljstvo građana kvalitetom.
Samo proizvodi i usluge koji su od strane potrošača ocijenjeni najvišim ocjenama za kvalitetu  u svojoj tržišnoj kategoriji mogu nositi prestižnu QUDAL - QUality meDAL zlatnu medalju vrhunske kvalitete.
QUDAL - QUality meDAL certifikacijsku shemu razvila je tvrtka Axios u suradnji s vodećom svjetskom konzultantskom i revizijskom kućom PWC (PricewaterhouseCoopers).
Za potrebe QUDAL - QUality meDAL certificiranja kvalitete, istraživanja u Hrvatskoj provodi renomirani međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK.

QUDAL (QUality meDAL) rezultati QUDAL -

QUDAL (QUality meDAL) rezultati
QUDAL - QUality meDAL istraživanja - Republika Hrvatska 2011/2012.

Kategorija: Privatna visoka učilišta
1. VERN\' = 9,9%
2. Visoka poslovna škola Libertas = 1,2%
3. Zagrebačka škola ekonomije i managementa = 1%
 
Ostalo = 10,4%
Bez odgovora/Ne znam/Nemam iskustvo = 77,4%
N= 403
Nacionalno reprezentativan uzorak za opću populaciju, RH
Istraživanje: GfK, Centar za istraživanje tržišta

ZDRAVI ZUBI
Bolesti desni mogu izazvati čak i infarkt!

A1 izdvaja za Vas