Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIGITALNI RAJ

Veliko priznanje: Hrvatska 11. najbolja zemlja za rad na daljinu

digitalni nomadi
Foto: Dino Stanin/Pixsell
07.02.2022.
u 07:12

Jednogodišnja viza za boravak digitalnih nomada od lani se izdaje u Hrvatskoj

Za Hrvatsku se zadnjih godina već uvelike u svijetu pročulo među digitalnim nomadima, od lani za njih postoji i posebna, jednogodišnja viza za boravak, a neki i trenutno borave u našoj zemlji. Iz Londona, pak, stiže potvrda kako naša zemlja nije slučajno na dobrom glasu među onima koji rade na daljinu. Jedna od vodećih svjetskih tražilica za putovanja Kayak objavila je rezultate analize "Work from Wherever Index", prema kojima je Hrvatska 11. najbolja zemlja u svijetu za rad na daljinu.

Na europskoj listi najpoželjnijih zemalja za rad na daljinu naša je zemlja, pak, zauzela sedmo mjesto. Rangirano je bilo 111 zemalja, a globalnu listu predvode Portugal, Španjolska, Rumunjska, Mauricijus i Japan, dok su se iza Hrvatske, recimo, našle zemlje poput Islanda, Šri Lanke, Tajvana, Estonije, Grčke i dr.

U Kayaku su, inače, detaljno analizirali svih 111 zemalja po kriteriju putnih troškova i dostupnosti, lokalnih cijena, zdravstvenih usluga i sigurnosti, uvjeta za rad na daljinu, društvenog života i vremenskih prilika.

- Spoj rada i godišnjeg odmora u inozemstvu uzima zamaha, posebice otkako je pandemija promijenila načine rada koji su postali fleksibilniji. Navedeno predstavlja izvrsnu priliku za razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj pa dodatno veseli što je naša zemlja prepoznata kao atraktivna destinacija za ovakav tip posjetitelja. Sigurni smo kako će ih hrvatske destinacije, svojim kulturnim i prirodnim bogatstvima, nastaviti privlačiti i u nadolazećem razdoblju - kaže Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu, i otkriva da su iz Easyjeta najavili uvođenje linije iz Londona prema Rijeci dvaput tjedno već od 3. svibnja.

Ključne riječi

Komentara 14

AF
AfganistanskiHrvat
07:49 07.02.2022.

Dajte podatak za vrijeme korone oni koji su radili na daljanu, što i koliko su napravili?

TA
Tajg
07:54 07.02.2022.

Plenky radi za Brisel plaćen od strane hrvatskih poreznih obveznika. Rasprodaja države i kvalitetnih kadrova iz daleka se uočljivo vidi, pod tuđom direktivom, tu bi trebali biti vodeći!

IN
inroom
07:32 07.02.2022.

dajte sad podatak koliko ljudi je stvarno ovdje došlo raditi na daljinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije