Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBIO U POTKROVLJU

Veliki požar u glasovitoj širokobriješkoj gimnaziji, urušio se dio krova, učenici evakuirani

Pula: Vatrogasna kola u vožnji
Dusko Marusic/PIXSELL
22.01.2024.
u 21:50

Nakon što je izbio požar oglasilo se školsko zvono te su učenici koji su bili na nastavi evakuirani na sigurno. Nitko nije stradao.

Učenici glasovite Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu evakuirani su oko 19 sati nakon što je izbio veliki požar zbog kojega se urušio dio krova i stropa na posljednjem katu zgrade.

Požar je prema prvim izvješćima izbio u potkrovlju, najvjerojatnije zbog neispravnih električnih instalacija, te se brzo proširio prema krovištu. Zbog vatre se urušio dio krova, a zatim i stropa koji je pao u hodnik na posljednjem katu zgrade gimnazije.

VEZANI ČLANCI:

Nakon što je izbio požar oglasilo se školsko zvono te su učenici koji su bili na nastavi evakuirani na sigurno. Nitko nije stradao. Gasitelji su ubrzo sa šest vozila nakon izbijanja požara stigli na mjesto nesreće. U pomoć gasiteljima iz Širokoga Brijega stigle su kolege iz Gruda te mjesta Kočerina.

Gasitelji se teško probijaju do mjesta požara zbog dima i vatrene buktinje, a pomažu im i pripadnici policije u Širokom Brijegu.
Djelatnici Elektroprivrede Hrvatske zajednice HercegBosne isključili su električnu energiju, zbog čega je bez napajanja ostao veći dio središta Širokog Brijega. Glasovitu širokobriješku Gimnaziju utemeljio je hercegovački franjevac i prosvjetitelj fra Didak Buntić 1917. godine.

VIDEO Filmska potjera u Zagrebu: Kombijem s migrantima jurcao po gradu, zabio se u policijsku blokadu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije