Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u hladu 28 stupnjeva

Velike vrućine u Zadru udvostručile broj intervencija

zadarska hitna
Dino Stanin/PIXSELL
17.06.2012.
u 15:30

Najviše intervencija odnosilo se na kronične bolesnike. Jedan stariji muškarac nije preživio srčani udar

Visoka temperatura zraka te sparno i teško vrijeme napunilo je čekaonicu u zadarskoj službi Hitne medicinske pomoći i udvostručilo broj intervencija. Kako nam je rekla dežurna liječnica dr. Dijaneta Diklić, u posljednja tri dana, a posebice danas, najviše intervencija odnosilo se na kronične bolesnike.

– Pomoć su uglavnom tražili kronični bolesnici kojima je pozlilo kod kuće, ali imali smo i nekoliko intervencija zbog opće slabosti turista i vikendaša, srećom nitko nije imao sunčanicu. Na jednoj gradskoj plaži mladoj ženi pozlilo je uslijed epileptičkog napada i ona je hospitalizirana. Nažalost, jedan stariji muškarac, kronični bolesnik, nije preživio srčani udar. Svi pacijenti obrađeni su ili ambulantno ili poslani na bolničko liječenje - potvrdila je dr. Diklić te apelirala, posebice na kronične bolesnike, da ne izlaze van prije 17 sati, da redovito uzimaju propisanu terapiju , jedu laganu hranu i piju puno vode.

– Budući da dosta pacijenata ima problema sa želučanim virozama i visokom temperaturom koja ih prati, treba itekako paziti na to što se jede i pije.

U Zadru je danas u 15 sati u hladu izmjereno 28 stupnjeva, a temperatura mora bila je 22 stupnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije