Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasanje i povratak kući ?

Velike gužve na granici sa Srbijom i BiH. Navala se ipak ne primijeti na ulicama Vukovara

Foto: Branimir Bradarić
1/11
16.05.2021.
u 14:38

Zbog pojačanog prometa iz Hrvatske prema Austriji u nedjelju je povećano vrijeme čekanja na ulazak u Sloveniju, ponegdje i do jedan sat, a veće opterećenje prometa očekuje se i do kraja dana

Promet je i dalje pojačan na autocestama Zagreb-Macelj i Bregana-Lipovac te na pojedinim graničnim prijelazima sa BiH i Srbijom na ulasku te sa Slovenijom na izlazu, izvijestio je HAK u nedjelju popodne te pozvao vozače na strpljenje.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu, naveli su iz Hrvatskog autokluba.

Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, kao i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku te sa Republikom Slovenijom na izlasku. Zabilježena su i duža čekanja. Korisnike molimo za strpljenje, javio je HAK.

1/12

Na graničnim prijelazima prema Sloveniji na izlaz osobna vozila čekaju pola sata. Granični prijelaz Plovanija zatvoren je za promet do 31. svibnja zbog radova u Republici Sloveniji. Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel, navodi HAK.

Nema autobusa, a ni povećane izlaznosti

Na graničnim prijelazima iz Bosne i Hercegovine osobna vozila i dalje čekaju na ulaz u Hrvatsku od sat do dva sata. Dva sata i dalje se čeka na graničnom prijelazu sa Srbijom, Bajakovo/Batrovci.

Od ranih jutarnjih sati društvene mreže prepune su fotografija i komentara sa graničnih prijelaza na kojima se vide velike kolone automobila prilikom ulaska u Hrvatsku iz smjera BiH i Srbije.

Pojašnjava se to odlukom Vlade RH koja je takvu odluku donijela kako bi omogućila svima, koji imaju hrvatsko državljanstvo, da u Hrvatsku mogu ući bez ikakvih problema pa čak niti do sada obveznog negativnog PCR testa. Drugi pak kažu kako se ipak najvećim dijelom radi o stranim državljanima koji se vraćaju na radna mjesta poslije proslave Bajrama.

Jutros je od ranih sati na MGCP Bajakovo velika gužva automobila, a prema riječima vozača čeka se oko 3 sata na prelazak državne granice. Koliko se moglo vidjeti velikom većinom se radi o automobilima austrijskih i njemačkih pločica. Ta velika navala automobila iz Srbije ne primijeti se na ulicama Vukovara i okolnih sela niti se primijeti povećana izlaznost na biračkim mjestima. Naime, automobila s srbijanskim registracijskim pločicama svakako ima po Vukovaru i okolici, ali ništa više nego što je to uobičajeno. Neki od njih su vjerojatno došli i kako bi glasali. Isto tako primijete se i automobili sa zagrebačkim, splitskim, riječkim, varaždinskim i drugim registracijskim pločicama. Nismo nigdje naletjeli na autobuse koji dovoze birače o čemu se često govorilo ranijih godina

VIDEO: Biračka mjesta u Petrinji

 

 

Komentara 2

BA
baranja2
12:12 16.05.2021.

Kao i svaki put vidi se nesposobnost carinskih djelatnika ne samo u HR nego i u SLO gdje se pregleda svako vozilio. Odite gosp. malo na edukaciju u druge zemlje gdje se rade stih probe vozila svako 3/4 vozilo tamoo nema cekanja po sat-dva.

LA
laurasarajan
12:08 16.05.2021.

Vladajuća stranka skuplja glasove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije