Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKAZANI SVI VLAKOVI

Velika nesreća vlakova u Srbiji: Ozlijeđeno više od 50 osoba, petero teže

Beograd: Aleksandar Vu?i? i Viktor Orban na puštanju dionice pruge Beograd - Budimpešta
Amir Hamzagic
18.11.2023.
u 16:17

Nesreća se dogodila kada je putnički vlak naletio na kompoziciju teretnog vlaka koji se zaustavio na dijelu pruge između postaja Ratkovo – Odžaci, a teže posljedice spriječio je strojovođa putničkog vlaka

Više od 50 osoba, od kojih petero teže, ozlijeđeno je u željezničkoj nesreći u petak navečer kod Odžaka na pruzi Sombor – Novi Sad, a do daljeg otkazani su svi vlakovi na toj relaciji, javlja Radio-televizija Srbije. Liječnici Opće bolnice u Somboru potvrdili su da je od 52 ozlijeđena putnika njih pet hospitalizirano, od kojih je jedna osoba zadobila teške prijelome i ozljede jetre i smještena je na intenzivnu njegu.

Ostali pacijenti su, nakon pregleda i dijagnostike, upućeni na kućno liječenje sa prijelomima glave, nagnječenjima prsa, trbuha i ozljedama ruku i nogu. Nesreća se dogodila kada je putnički vlak naletio na kompoziciju teretnog vlaka koji se zaustavio na dijelu pruge između postaja Ratkovo – Odžaci, a teže posljedice spriječio je strojovođa putničkog vlaka jer je, uočivši vagone ispred sebe, kočenjem uspio smanjiti brzinu.  

U tijeku je istraga, a do sada je utvrđen propust otpravnika vlakova na postaji Ratkovo koji je propustio vlak, ne utvrdivši da se teretna kompozicija zaustavila između dvije postaje. 

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 4

KU
Kuler
17:35 18.11.2023.

U Indiji, Pakistanu i Iranu se dogodi na desetine zeljeznickih nesreca dnevno, pa uopce ne izvjestavate, zasto mislite da bi nam ova u Srbiji bila interesantnija?

Avatar Zmija
Zmija
22:36 18.11.2023.

I moramo biti obavjesteni sta se desava kod nasih istocnih susjeda. A sta onda da im se dogodi nesto strasnije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije