Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISLUŠKIVALI IM POZIVE

Velika akcija u BiH: Policajci umiješani u prevare osiguravajućih kuća, uhićeno 15 osoba

Ilustracija/ Policija BiH
Armin Durgut/PIXSELL
13.10.2021.
u 10:55

Kriminalna skupina bavila se fingiranjem prometnih nezgoda

Petnaest osoba, među kojima su i četiri policajca, uhićeno je u srijedu u BiH pod sumnjom da su počinili brojne prijevare i stekli nezakonitu materijalnu korist namještanjem lažnih prometnih nezgoda i varanjem osiguravajućih kuća.

Policija je u ranim jutarnjim satima pretražila dvadesetak lokacija na području Sarajeva, Pala i Sokoca u sklopu istrage koji vodi tužiteljstvo Sarajevske županije, čija je glasnogovornica Azra Bavčić potvrdila kako je cilj razbijanje kriminalne skupine koja se bavila fingiranjem prometnih nezgoda.

Lokalni su mediji prenijeli kako su među privedenima i četvorica pripadnika MUP-a Sarajevske županije od kojih su trojica inspektori. Oni su navodno primali mito kako bi organizatorima prijevara olakšali posao sačinjavanjem lažnih zapisnika s očevida prometnih nezgoda što je poslužilo kako bi se naplatila nepostojeća šteta od osiguravateljskih kuća.

Umiješanost policajaca u ova kaznena djela potvrđena je tijekom dužeg razdoblja u kojemu su prisluškivani njihovi telefonski razgovori, a tada je utvrđeno i kako su oni primali mito od počinitelja različitih prekršaja u prometu kako ih ne bi kaznili.

Tužiteljstvo Sarajevske županije sve privedene teret za kaznena djela zlouporabe osiguranja, zloporabe položaja, krivotvorenje isprava, prijevare, primanje dara i drugih oblika koristi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije