Naslovnica Vijesti Hrvatska

Velečasni Sudac pokrenuo portal, a otvara i katoličku televiziju

Portal ima brojne stalne i povremene kolumniste među kojima je i bivša ukrajinska predsjednica J. Timošenko
25. lipnja 2010. u 23:20 445 komentara 462 prikaza
sudac
Foto: Robert Anić/Pixsell

Vlč. Zlatko Sudac pokrenuo je vlastiti informativni portal i najavio osnivanje katoličke televizije. Na taj način mladi karizmatik, koji je popularan u javnosti, želi izići iz medijske blokade koju su mu nametnule crkvene strukture i preko interneta izravno komunicirati s javnošću.

www.velecasnisudac.com

Večernji list prvi je posjetio redakciju portala www.velecasnisudac.com, koja je smještena u središtu Zagreba, a koju je vlč. Sudac blagoslovio prošloga tjedna.

– Prvi je korak interaktivni portal, drugi katolička televizija, a treći izgradnja međunarodnog interdisciplinarnog duhovnog pastoralnog centra, koji bi bio središte svega toga, i nakladničke kuće i televizije i poliklinike i duhovno-pastoralnog centra sa svim sadržajima za socijalno ugrožene, branitelje, invalide, hendikepiranu djecu i različite udruge koje su u potrebi – rekao je vlč. Sudac na blagoslovu portala, dodavši kako ne sumnja da će uspjeti u svim projektima, jer dosad je sve uspjelo, nešto čak i prije planiranog.

Na portalu se radilo više od godinu dana, a u Hrvatskoj je ključni suradnik redatelj Jakov Sedlar, dok je izvana najviše pripomogao jedan od kreatora Facebooka Izraelac Ami Drozd.

Sedlar nam je predstavio koncepciju portala, koji će svakoga dana osvanuti s novom porukom vlč. Sudca kao "misao dana" te redovitom video porukom i nedjeljnom propovijedi mladoga karizmatika.

Vijesti o životu i radu

Portal će donositi vijesti iz života i rada vlč. Sudca, ali i šire Crkve, no bit će ondje i kolumne poznatih kolumnista, poput dnevne kolumne Zorana Vukmana, ponedjeljkom će ići Slaven Letica, a petkom don Živko Kustić, dok će povremeni kolumnisti biti Stjepan Lice, Zdravko Tomac, Davor Pavuna, Hrvoje Hitrec, Ivan Aralica, a dvije godišnje kolumne obećala je napisati i bivša ukrajinska predsjednica Julija Timošenko.

Najavljena prva internetska duhovna obno

Najavljena prva internetska duhovna obnova

Iako se prije nekoliko mjeseci činilo da će nakon susreta s predsjednikom HBK mons. Marinom Srakićem vlč. Sudcu biti ukinuta zabrana seminara duhovne obnove, do danas se ništa nije dogodilo. Sudac povremeno odlazi na duhovne seminare u katoličke misije po Europi, ali u nas ne smije slaviti mise i okupljati vjerničko mnoštvo. U slobodno vrijeme slika, izrađuje vitraje i priprema doktorat. No crkveni vrh (tvrde najviše kardinal Bozanić) odlučan je u nastavku izolacije, pa je i biskupima u BiH preporučeno da ga više ne ugošćuju. Najavljena je i prva internetska duhovna obnova, koja on-line treba okupiti na stotine tisuća polaznika.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

  • jos-malo:

    pumbice, Bog ne postoji! :o)

  • veki_zg:

    brijem da je ovaj clanak stavljen samo da bi se hrpa primitivaca mogla ispucat....isto kako se kada uzfali \"klikova\" i komentara stavi neki clanak o thompsonu vezan za bilo sta, i odmah ima minimalno 600-700 komentara dnevno....

  • lietuva:

    Manipulator.