Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlatni jubilej

Velečasni Josip Mustač proslavio pola stoljeća svećeništva

velečasni
Iva Vidović/VLM
14.09.2010.
u 17:21

Mile Bogović, gospićko-senjski biskup, imenovao je velečasnog Mustača začasnim kanonikom katedralnog kaptola sv. Marije u Senju.

Pola stoljeća velečasni Josip Mustač proveo je iza oltara. Punih 45 godina služio je mise, pričestio, krizmao, vjenčao i na posljednje počivalište pratio župljane u Perušiću. Danas je, na Dan Općine Perušić i blagdan Križeve, sa župljanima proslavio svoje polustoljetno svećeništvo u crkvi sv. Križa.

Na svečanoj misi, kojoj je prethodila procesija, sudjelovali su mnogi župljani koji su velečasnom pljeskom čestitali na novoj tituli. Naime, Mile Bogović, gospićko-senjski biskup, imenovao je velečasnog Mustača začasnim kanonikom katedralnog kaptola sv. Marije u Senju.

Svečanu misu predvodio je sam slavljenik, inače rodom iz Privlake pokraj Zadra, koji je župljanima poručio:

"Možda sam ponekad povrijedio i vas, moje župljane. Za mene je to poziv da vas danas tražim oproštenje".

Nakon dvosatne mise usljedilo je slavlje s uzvanicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije