Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
namjeravaju doći ponovo

Većina turista bira Plitvice i Krku, ne smeta im ni ulaznica od 300 kuna

Plitvička jezera
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
11.12.2022.
u 23:46

Zadovoljno doživljenim je 93 posto posjetitelja naših nacionalnih parkova, a Plitvicama, Mljetom i Paklenicom više od trećine ih je i iznimno zadovoljno

Čak 89 posto turista koji su za posjet(a) Hrvatskoj ove godine koristili platforme GetByFerry ili GetByBus, namjeravaju doći ponovo, a 91 posto će to preporučiti i svojim znancima. Pritom, što je zanimljivo, gotovo 40 posto ih je posjetilo i neki od naših osam nacionalnih parkova. Očekivano, većina je (54%) izabrala Plitvička jezera i NP Krka (28%). Razočaranih, kako je pokazala anketa, gotovo da nije bilo.

Zadovoljno doživljenim je 93 posto posjetitelja naših nacionalnih parkova, a Plitvicama, Mljetom i Paklenicom više od trećine ih je i iznimno zadovoljno. Posjetitelji naših nacionalnih parkova pritom su podjednako (93 i 94 posto) zadovoljni prirodnim ljepotama i urednošću. Čak im ne smetaju ni cijene ulaznica, koje se u dva naša nacionalna parka (Plitvice i Krka) u ljetnim mjesecima penju na 300 kuna. Za 68% posjetitelja Plitvica i 77% posjetitelja Krke to je prikladna cijena.

Domaćini bi, pak, bili potpuno zadovoljni da više posjetitelja nacionalnih parkova ostaje dulje, budući da većina nudi mogućnost smještaja unutar parka. No, čak 75% zadovoljava se jednodnevnim posjetom i obilaskom od nekoliko sati. Inače, anketirani gosti kažu kako su se uvjerili da su hrvatski gradovi po sigurnosti ispred europskih metropola.

Nešto više od 80 posto zadovoljno je sigurnošću u mjestu u kojem su boravili, a njih 30% i iznimno zadovoljno tim aspektom boravka u Hrvatskoj. Ponajviše ocjene za sigurnost, prema anketi platforne GetByFerry i GetByBus, dobili su Opatija, Stari Grad na Hvaru i Rovinj. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije