Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

Čak 62 posto građana želi grb na tablicama, za kvadratiće 15,1 posto

tablice
Foto: Robert Anić/PIXSELL
25.04.2015.
u 19:26

Među 151 anketiranom osobom koja je za tablice s crvenim i plavim kvadratićima najviše onih koji ih žele jer ih je odabrala struka na javnom natječaju

Nove hrvatske registarske pločice i dalje će imati državni grb. Nakon kritike šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i pritiska dijela javnosti ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić bez rasprave je odbacio rješenje hrvatskih dizajnera zbog čega je Promocija Plus za RTL provela anketu među 1000 građana.

Velika većina ispitanika -  njih više od 62 posto, izjasnilo se za grb. Za kvadratiće je bilo 15,1 posto građana. Nebitnom temom ovo pitanje smatra 15,5 posto građana. 

Među  625 ispitanika koji žele grb više od 40 posto ispitanika izjavilo je da je grb znak nacionalnog ponosa, dok se njih 21 posto naviknulo na grb.

Među 151 anketiranom osobom koja je za tablice s crvenim i plavim kvadratićima najviše onih koji ih žele jer ih je odabrala struka na javnom natječaju. Nešto manje njih drži da je to moderno rješenje, a 19 posto kaže 'lijepo mi je to, a opet ima kvadratiće'.

Zbog čega je Vlada odlučila povući novo rješenje s kvadratićima, anketirani građani rekli su da je riječ o zbjegavanju političkog sukoba prije izbora, a gotovo jednak broj ispitanika reklo je kako smatraju da se Vlada uplašila rekacije javnosti.

>> Jeste li primijetili da nove prometne dozvole nemaju grb?

Ključne riječi

Komentara 32

DA
Djeca_Arbata
20:31 25.04.2015.

Hrvatski grb mora biti na hrvatskim dokumentima i tu nema rasprave...

KP
karlo.petrik
20:15 25.04.2015.

Sve EU clanice imaju drzavni i pokrajinski grb na Auto tablicama , npr BDNJemacka Austrija Ceska Slovacka Vama draga Madjarska , pa i Bugarska i Rumunjska da i susjedna vam Slovenija , samo hrvatska izmislja kakovo znacenje imaju ta dvadva kvadrata kako ih tumaciti u europi na cestama , zar se hrvatski grb sastoji od ta dva kvadrata stvarno zalosno i ponizavajuce .

Avatar bok
bok
20:23 25.04.2015.

nek samo ostane nas lijepi grb na tablicama. Nije ni trebalo raspisati natjecaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije