Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa šest lokacija

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio rezultate analize vode u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
04.04.2018.
u 19:21

Zaključili su kako su u svim uzorcima utvrđene količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je rezultate analize vode sa šest lokacija na području Slavonskoga Broda, a prema kojima je voda sigurna za ljudsku potrošnju.

Stručno povjerenstvo za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji analiziralo je vodu sa šest lokacija, odnosno iz bunara B15 vodocrpilišta Jelas, vodospreme Jelas, bunara B5 vodocrpilišta Jelas, Klesarstva Perić u brodskoj Ulici sv. Lovre 9, iz slavine u operacijskoj sali Priprema 2 u Općoj bolnici 'Slavonski Brod' te slavine na šanku na benzinskoj postaji Tifon na adresi Zadnja vezna cesta 56.

Zaključili su kako su u svim uzorcima utvrđene količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti propisanih Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe.

– Analize su radi mjera sigurnosti istovremeno provedene u dva službena laboratorija te su oba dobila zadovoljavajuće rezultate – priopćio je HZJZ.

Slavonski Brod
1/22
Ključne riječi

Komentara 13

KA
karlodrago
20:41 04.04.2018.

U sL.Brodu je javna tajna kako su na svim ključnim mjestima gradonačelnikovi (dusparini )ljudi ,pa tako i vodovodu i igraju po njegovom.Duspara glumi nezavisnog (skoro nema stranke u kojoj nije bio ili koalirao)a u stvari priklanja se ispod žita MOSTU I SDP-u kako bi rušili vladu .Uskoro će se vidjeti tko je kriv za ovaj problem sa vodom.

MA
markomateracisvršimtipofaci
21:06 04.04.2018.

Ja i dalje ostajem pri tome da pijem samo pivo.

AE
Aedes2017
19:57 04.04.2018.

Zašto se analiza zagađene vode vrši u ,, dva službena laboratorija ,, ? Zašto se ne obavljaju u ,, politički neutralnim ,, laboratorijima ? Tko vjeruje u institucije pod ingerencijom Ministarstva zdravstva ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije