Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Miletić: Jedino ispravno što je Sabor mogao donijeti je ratifikacija IK

Boris Miletić
scrennshot
13.04.2018.
u 15:27

Na pitanje smatra li da su pred nama novi izbori, rekao je kako ne bi htio špekulirati te da je na Plenkoviću odgovornost očuvati parlamentarnu većinu.

Završio je politički iznimno buran tjedan u Saboru, a saborski zastupnik i šef IDS-a Boris Miletić prokomentirao je izglasavanje Zakona o ratifikaciji Istanbulske konvencije  te "preživljavanje" ministrice gospodarstva Martine Dalić, ali i što se događa na relaciji SDP-IDS.

- Mislim da je jedino ispravno što je Sabor mogao donijeti je ratifikacija Istanbulske konvencije - rekao je Miletić i dodao da mu je drago što je 110 zastupnika podržalo ratifikaciju.

Komentirao je i podjele u HDZ-u.

- Ovo je sigurno pitanje koje je značajno uzdrmalo vladajuću koaliciju - rekao je.

Na pitanje smatra li da su pred nama novi izbori, rekao je kako ne bi htio špekulirati te da je na Plenkoviću odgovornost očuvati parlamentarnu većinu.

- Da mu se malo zatreslo u ovom procesu, jest - kazao je.

Opoziv Martine Dalić

- Naš je stav bio od početka poznat i ostali smo dosljedni - rekao je Miletić.

Govorio je i o 'Amsterdamskoj koaliciji'.

- Ključ svega je da imamo sličan politički svjetonazor. Razgovore smo započeli u prosincu prošle godine. Želimo napraviti jedne čvrste temelje u vidu programa - rekao je Miletić i dodao da su blizu dogovora oko programa.

Vjeruje kako koalicija ima potencijal rasta.

- Program se može očekivati do ljeta - kazao je.

O napadu Bernardića

Rekao je kako nije dokučio motiv napada šefa SDP-a te da to nije 'moguće pronaći u političkim udžbenicima'.

Idemo li prema velikoj koaliciji?

- Doista ne vidim kako bi mogla funkcionirati tako velika koalicija kada vidimo toliko različitosti između HDZ-a i SDP-a - dodao je.

Poručio je kako IDS ne koalira sa strankama desnice te da je njihv prostor liberalno lijevi sektor.

Ključne riječi

Komentara 76

BL
bljak007
15:19 13.04.2018.

Još jedan Jugosloven. Jugoslavija u tuzi, jugoslavija u srcu.

HT
Hvala ti Bože jer nisamHDZovac
15:15 13.04.2018.

Kokainska večer bit će...

GU
Gustirna
15:25 13.04.2018.

Vidjet cemo hoce li to biti jugokomunisticko novinarstvo ili ce ga pitati o drogi... cudnim samouojstvima bazona i njegove drugarice.... o ids kriminalu kojeg najvise ima u istri a njihov jugo dorh najmanje rjesava (svjedocenje kajina)...o fojbama koje je napunio njihov marsal pedofil...itd..itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije